Drėgnas varškės pyragas su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Drėgnas varškės pyragas su braškėmis
Drėgnas varškės pyragas su braškėmis
Drėgnas varškės pyragas su braškėmis
Drėgnas varškės pyragas su braškėmis
Autorius apie receptą: Šį receptą radau Ilonos bloge. Pirmą kartą gaminau tiksliai pagal receptą, tai sakyčiau, kad gavosi storokas padas, tad šį kartą sumažinau biskvito kiekį. Dabar įdėjau Šį receptą radau Ilonos bloge. Pirmą kartą gaminau tiksliai pagal receptą, tai sakyčiau, kad gavosi storokas padas, tad šį kartą sumažinau biskvito kiekį. Dabar įdėjau kaimiškus kiaušinius, todėl varškės masė gavosi geltona, skoniui tai nesutrukdė, tik išvaizdai. Skonis patiko, braškės suteikė pyragui gaivumo. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
4 vienetai kiaušinių
100 gramų braškių džemo (apytikriai)
6 šaukštai kvietinių miltų
4 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio vanilės aromato
Kremui:
500 gramų varškės
5 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
50 gramų sviesto
4 šaukštai bulvių krakmolo
1 šaukštas aguonų
Viršui:
400 gramų braškių (apytikriai)
150 mililitrų vandens
12 gramų tortų želė (žr. patarimus)
Papildomai:
pagal poreikį džiūvėsėlių (pabarstymui)
pagal poreikį sviesto (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į skirtingus dubenėlius atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
2.
Į dubenį su tryniais suberti cukrų, ištrinti, suberti miltus, pilti vanilės aromatą ir išmaišyti.
3.
Baltymus išplakti iki putų ir sudėti į dubenį su trynių mase, atsargiai permaišyti.
4.
Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais. Sudėti paruoštą tešlą ir kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusį biskvitą aptepti džemu.
5.
Į dubenį dėti varškę, berti cukrų ir išmaišyti iki vientisos masės.
6.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į dubenį su varške sudėti kiaušinių trynius, sviestą, suberti krakmolą, aguonas ir išmaišyti.
7.
Baltymus išplakti iki putų, sudėti į dubenį su varške ir atsargiai išmaišyti. Sudėti ant biskvito ir kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.
8.
Kai iškeps, atvėsinti ir papuošti braškėmis.
9.
Į dubenį suberti žele, įpilti vandens ir išmaišyti. Tuomet supilti ant braškių. Dėti į šaldytuvą ar kitą šaltą vietą kelioms valandoms iki kol viršutinis braškių sluoksnis sutvirtės.
Patarimai:
Galima ruošti ir su paprasta želatina. Tam reikės 80 mililitrų vandens, 1 šaukšto želatinos miltelių, 1 šaukšto citrinų sulčių, 1 šaukšto cukraus. Pirmiausia reikia želatinos miltelius ir cukrų užpilti karštu vandeniu ir maišyti, kol ištirps. Įmaišyti citrinos sultis ir palikti atvėsti. Jeigu naudojate ne tirpius želatinos miltelius, o įprastą želatiną, ją užpilkite ne karštu, o kambario temperatūros vandeniu ir palikite 15-20 min išbrinkti ir ištirpinkite virš garų vonelės. Skystis turi būti visiškai atvėsęs prieš pilant ant torto.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital