Drėgnas šventinis keksas

AUTORIUS:
Receptų kolekcionierė,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Drėgnas šventinis keksas
Drėgnas šventinis keksas
Drėgnas šventinis keksas
Autorius apie receptą: Pavyksta aromatingas, drėgnas ir labai skanus pyragas. Tikrai rekomenduoju išbandyti! Pavyksta aromatingas, drėgnas ir labai skanus pyragas. Tikrai rekomenduoju išbandyti! Receptų kolekcionierė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
250 gramų cukraus
250 mililitrų pieno
220 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
100 gramų trapių sausainių (naudojau kalėdinius, trapius sausainių “Lotus”)
3 šaukšteliai prieskonių meduoliams (arba cinamono)
15 gramų kepimo miltelių
pagal poreikį sviesto
pagal poreikį rudojo cukraus
Viršui:
100 gramų pieniško šokolado (nebūtina)
pagal poreikį sausainių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų, išplakti elektriniu plakikliu arba konditerine šluotele iki purios baltos masės, tuomet supilti aliejų, pieną, įsijoti miltus, kepimo miltelius, prieskonius meduoliams, viską išmaišyti iki vienalytės masės.
2.
Sausainius smulkiai sutrupinti, galima tai daryti kočėlu, sausainius prieš tai įdėjus į šaldymui skirtą maišelį arba sutrupinti elektriniu maisto smulkintuvu.
3.
Į paruoštą masę suberti smulkiai trupintus sausainius ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
4.
Kepimo formą gerai ištepti minkštu sviestu, pabarstyti ruduoju cukrumi. Tuomet supilti tešlą.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 minutes. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigus ir ištraukus, jis turi likti švarus.
6.
Viršui papuošti, sausainius sutrupinti, o šokoladą dėti į garų vonelę ir pašildyti iki kol ištirps.
7.
Keksą aplieti tirpintu šokoladu ir apibarstyti smulkintais sausainiais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital