Drėgnas šokoladinis - triufelinis pyragas be miltų

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šokoladinis pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, labai drėgnas ir pasakiškai skanus triufelinis pyragas, kuris patiks tiems, kas mėgsta saldžius, sodraus, prabangaus skonio desertus. Galima aplieti tirpintu Labai skanus, labai drėgnas ir pasakiškai skanus triufelinis pyragas, kuris patiks tiems, kas mėgsta saldžius, sodraus, prabangaus skonio desertus. Galima aplieti tirpintu šokoladu ar tiesiog pabarstyti kakava. Labai tinka tiekti su šviežiomis uogomis, jos suteikia gaivos, bet jas reikėtų uždėti jau patiekiant. Receptą radau rusiškame receptų bloge. (...daugiau) Sandra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
460 gramų juodojo šokolado
9 vienetai kiaušinių
225 gramai sviesto
100 gramų cukraus
1 šaukštelis citrinų sulčių
Papuošimui:
100 gramų juodojo šokolado (galima ir nepuošti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti su šokoladu (virš garų vonelės arba atsargiai mikrobangėje) ir palikti truputį atvėsti.
2.
Kiaušinių baltymus išplakti su citrinų sultimis iki standumo (bet ne tokio stipraus, kaip morengams, kitaip vėliau bus sunku įmaišyti).
3.
Kiaušinių trynius labai gerai išplakti su cukrumi iki baltumo (plakti apie 5 minutes). Atsargiai įmaišyti į šiek tiek pravėsusį šokoladą. Įmaišyti dalimis baltymus, atsargiai, kad nesukristų. Neplakti!
4.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą (arba sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą) kepimo formą ir išlyginti paviršių. Formą naudojau 24 cm skersmens, nusegamais kraštais.
5.
Kepti iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Pyragas gali atrodyti dar "judantis", bet toks jis turi būti. Palikti visiškai atvėsti. Tuomet statyti į šaldytuvą visiškai atvėsti.
6.
Papuošimui ištirpinti šokoladą, truputį atvėsinti ir juo aplieti iš formos išimtą pyragą pyragą. Pyragą laikyti šaldytuve.
AUTORIUS: Sandra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis