Drėgnas šokoladinis cukinijų keksas su riešutais ir uogienės pertepimu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Drėgnas šokoladinis cukinijų keksas su riešutais ir uogienės pertepimu
Autorius apie receptą: Dar vienas receptukas besitęsiančiam cukinijų sezonui. Šį kartą šokoladinis dersertas su riešutais ir uogomis. Ingredientai skirti 10 х 30 cm. kekso formai. Dar vienas receptukas besitęsiančiam cukinijų sezonui. Šį kartą šokoladinis dersertas su riešutais ir uogomis. Ingredientai skirti 10 х 30 cm. kekso formai. Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė: Šis keksas mums patiko labai labai. Pagaminamas greitai, o žiūrint į rezultatą atrodo, jog virtuvėje užtrukta gerokai ilgiau. Cukinijos jam suteikia drėgnumo, riešutai - Šis keksas mums patiko labai labai. Pagaminamas greitai, o žiūrint į rezultatą atrodo, jog virtuvėje užtrukta gerokai ilgiau. Cukinijos jam suteikia drėgnumo, riešutai - traškumo, o bruknių uogienė - idealios rūgštelės, puikiai atsveriančios saldumą. Jeigu neturite bruknių uogienės, galite pakeisti ją kita rūgštesne, pvz. serbentų ar spanguolių. Net jeigu darysite išvis be uogienės, irgi bus labai skanu, pažadame! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
260 gramų cukinijų
3 vienetai kiaušinių
180 gramų cukraus
150 gramų miltų
100 gramų lazdyno riešutų
80 mililitrų aliejaus
3 šaukštai kakavos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
Pertepimui:
5 šaukštai bruknių džemo (arba kitos rūgštesnės uogienės)
Papuošimui:
50 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas sutarkuojame burokine trintuve.
2.
Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame mikseriu apie 5 minutes, kol masė taps šviesiai geltonos spalvos.
3.
Pabaigoje plakdami, plona srovele, supilame aliejų.
4.
Sudedame nuspaustas cukinijas ir cinamoną. Atsargiai šaukštu išmaišome.
5.
Įmaišome iki mažų gabaliukų sumaltus lazdyno riešutus.
6.
Miltus, kakavą, kepimo miltelius persijojame per sietelį įmaišome į tešlą.
7.
Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą.
8.
Kepame orkaitėje: 40 minučių 160°C, tuomet padidiname temperatūrą iki 180°C ir kepame dar 15 minučių, arba kol vidurys bus iškepęs (tikriname mediniu pagaliuku).
9.
Keksą atvėsiname, horizontaliai perpjauname į 2 dalis.
10.
Pertepame bruknių džemu.
11.
Viršų apšlakstome tirpintu šokoladu. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ingq
2018-09-01 21:04
Nekoks pyragas, nedėjau riešutų gal dėlto toks nekoks gavosi. ATSAKYTI
Dita
2018-09-02 17:16
O mūsų šeimynai patiko, bet riešutų labai reikėtų, nes jie suteikia pyragui tekstūros ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis