Drėgnas šokoladinis biskvitas tortams ir pyragams pagal Andželiką

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Drėgnas šokoladinis biskvitas
Autorius apie receptą: Išbandžiau naują biskvito receptą, kurio dar buvau nekepus. Tikrai super pavyko, drėgnas, kvapnus ir aukštas. Kepimui naudojau 24 centimetrų skersmens formą. Išbandžiau naują biskvito receptą, kurio dar buvau nekepus. Tikrai super pavyko, drėgnas, kvapnus ir aukštas. Kepimui naudojau 24 centimetrų skersmens formą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
5 vienetai kiaušinių (M dydžio, kambario temperatūros)
250 gramų cukraus
200 gramų miltų
135 gramai aliejaus (bekvapio)
100 mililitrų vandens
30 gramų kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
200 gramų cukraus, kakavą, aliejų ir vandenį supilti į nedidelį puodą ir maišant kaitinti iki virimo. Po to nuimti nuo viryklės ir palikti atvėsti.
2.
Kiaušinius išplakti su likusiu cukrumi ir vanile. Plakti ilgai, kol masė pabals ir turis ženkliai padidės (man trunka apie 8 - 9 minutes). Toliau plakant plona srovele supilti atvėsusį kakavos-aliejaus-cukraus mišinį.
3.
Miltus, druską, kepimo miltelius sumaišyti, persijoti ir po truputį, atsargiai įmaišyti į tešlą. Tik jokiu būdu neplakti, nes biskvitas neiškils.
4.
Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą, formą pasukti kelis kartu ratu ir dėt į 170-180 C laipsnių orkaitę.
5.
Kepti apie 45-50 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku, jei įkišus ir ištraukus jis bus švarus, vadinasi pyragas iškepęs.
6.
Iškepus leisti 5 minutes atvėsti formoje, tada išimti iš formos, apversti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti. Pjaustyti biskvitą ne anksčiau kaip po 7 - 8 valandų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (22)
Virginija
2020-09-20 12:05
Ir man seniai prigijo šis biskvitas.
Tik jame ir kituose gerokai mažinu cukraus kiekį.
Ir visi tuo tik apsidžiauge.
O ir organizmas tik padekos
ATSAKYTI
monika
2020-07-09 18:43
ooo dievuliau pats baisiausias biskvito receptas kažkoks marmalas gavosi, cukraus išvis daug.... Gimtadieniui tortą dariau ir susigadino. antraštė per graži ATSAKYTI
Aurelija
2020-07-10 16:50
Kiek skaičiau komentarus, daugeliui pavyko, tad vadinasi jums nepavyko dėl kitų priežasčių :) O dėl cukraus skonio reikalas, vieniems patinka labai saldūs tortai, kiti saldžius biskvitus pertepa su rūgštesne uogiene ar gaiviu kremu ir išlygina tą saldumą :) ATSAKYTI
Vija
2020-06-06 13:55
Kam to cukraus tiek- nueimanoma valgyti.
Antrakart darau, maniau gal padauginau
Bet ir vėl -tas pats- vienbalsiai.. ATSAKYTI
Ana
2020-06-08 09:54
O man labai patiko, pertepimui naudojau rūgštesnę uogienę ir grietinės kremą, tai puikiai susiliejo skoniai. ATSAKYTI
Aida
2020-06-05 22:09
Ar galima vietoj aliejaus naudoti sviestą? ATSAKYTI
Ilona
2020-06-08 10:00
Aš gan dažnai pakeičiu sviestu, dar neteko nusivilti :) ATSAKYTI
Janina
2020-05-23 09:21
Neiškilo biskvitas, kodėl? Viską dariau kaip reikia ATSAKYTI
Aistė
2020-05-25 08:57
Biskvitų neiškilimo priežastys dažniausiai būna šios: nepakankamai išplakti kiaušiniai; permaišyta tešla (t.y. miltai įmaišyti per intensyviai); tešla per ilgai pastovėjo prieš dedant į orkaitę (reikia šauti kepti iškart užmaišius tešlą); dedant kepti orkaitė dar nebuvo pasiekusi reikiamo temperatūros. ATSAKYTI
Rima
2020-04-25 10:34
Kaip geriau, ar kepti vienoje formoje visą tešlą ar dalinti pusiau ir kepti dvejose formose? Labiau mėgstu kepti per dvi formas, po to lengviau dalinti, tarkim pusiau, ir, rodos, mažesnis kiekis tolygiau iškepa, bet gal aš neteisi? ATSAKYTI
Asta
2020-05-10 18:18
Aš irgi kepu per du kartus, būna paprasčiau perpjauti į lygius biskvitus. Bet čia turbūt skonio ir įpročio reikalas, mano mama visada vieną didelį biskvitą kepa. ATSAKYTI
Aušrinė
2020-04-24 14:51
Puikus biskvitas! Tortas su šiuo biskvitu gavosi labai skanus! ATSAKYTI
laima
2020-04-17 09:16
jūsü receptai visi puikūs! kã isbandziau - viskas superr! sekmës! ATSAKYTI
Ieva
2020-04-10 18:41
Ka daryti jei neturiu kepimo milteliu? Ar galiu naudoti soda? ATSAKYTI
Ana
2020-04-11 15:09
Turėtų būti galima, tik sodą svarbu nugesinti rūgštimi (trupučiu acto, grietinės ar kefyro), kad nesijaustų jos skonio biskvite. ATSAKYTI
daiva
2020-03-12 19:37
kodel reikia laukti 7-8 val. kad pjaustyti?kodel negalima iskart atvesus pjaustyt ATSAKYTI
Agnė
2020-03-13 12:25
Kad gerai susistovėtų :) ATSAKYTI
Monika
2020-02-13 16:49
Jeigu kepsiu šį vakarą ir pjaustysiu sekantį vakarą, ar viskas išeis? Ne per ilgai stovės tas biskvitas? Ir ar reikia laikyti šaldytuve tuo metu? ATSAKYTI
Beata
2019-09-06 22:14
Na ką turėjau įtarimų dėl šio recepto. Nes jame yra vanduo. Bet... Padariau viską kaip parašyta ir stebiuosi, viskas gerai išėjo! Ačiū p. S. Dar nepjausčiau, bet jau matosi kad bus tobuli! ATSAKYTI
Ramune
2019-09-01 09:49
Išbandžiau ir aš,super receptas!!! Purus, minkštas, iš pirmo karto gavosi!
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital