Drėgnas prancūziškas obuolių pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Drėgnas prancūziškas obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Kai namuose obuolių perteklius, o miltų trūkumas, tai ieškojau pyrago recepto, kuriame obuolių reikės daug, o miltų mažai. Radau štai tokį - labai skanų, drėgna ir lengvai Kai namuose obuolių perteklius, o miltų trūkumas, tai ieškojau pyrago recepto, kuriame obuolių reikės daug, o miltų mažai. Radau štai tokį - labai skanų, drėgna ir lengvai pagaminamą kvapnų pyragėlį. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai obuolių (didesnių, nulupti ir be sėklų svėrė 570g)
3 vienetai kiaušinių (M dydžio)
130 gramų cukraus (jei obuoliai saldūs, cukraus reikės mažiau, mano naudojami buvo rūgštoki)
120 gramų sviesto (ištirpinto)
100 gramų kvietinių miltų
1.5 šaukšto konjako (arba 3 šaukštelių romo)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklas, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonais griežinėliais.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilę ir išplakti iki purios, vientisos masės. Plakti maždaug 4 minutes. Įpilti konjako.
3.
Ištirpinti sviestą, jį atvėsinti, kad nebūtų karštas, supilti į dubenį su kiaušiniais, įberti druskos, išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir juos palaipsniui, vis maišant, berti į dubenį.
4.
Sudėti supjaustytus obuolius į paruoštą tešlą ir atsargiai išmaišyti.
5.
Torto formą iškloti kepimo popieriumi, aptepti sviestu, supilti tešlą ir gražiai palyginti viršų.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Jei pas jus viršus kepa stipriau, tai temperatūrą sumažinkite ir kepkite truputį ilgiau. Ar iškepė patikrinkite mediniu smeigtuku - įsmeikite jį į pyrago vidurį ir ištraukite, jei pyragas iškepęs, tai smeigtukas turi likti švarus.
7.
Iškepusį pyragą palikite formoje iki kol visiškai atvės, o tuomet jau bus galima išimti.
8.
Prieš patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra, o šalia labai tinka patiekti kaušelį vanilinių ledų.
Patarimai:
Receptas 20 cm skersmens torto formai.
Pyragas nedidelis, tad jei turite didelę šeimą, kepkite iš dvigubos porcijos.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Janina
2022-10-13 02:59
Paprastai nerasau jokiu komentaru, bet turiu brukstelti patarima dar nekepusioms . 100 gr miltu truputi per mazai. Piragas kepdamas iskyla ir po to sukrenta. Tai gali priklausyti ir nuo obuoliu sultingumo. Todel nebijokite truputi padauginti miltu. ATSAKYTI
Genovaite
2021-11-19 12:05
Labai skanus, mano megstamiausias ATSAKYTI
Danutė
2021-02-12 11:57
Labai skanus. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital