Drėgnas obuolių pyragas su grietinėle

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Drėgnas obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Fantastiško skonio pyragas su obuoliais. Kartą paragavęs, negali sustoti. Fantastiško skonio pyragas su obuoliais. Kartą paragavęs, negali sustoti. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų obuolių (nuluptų)
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų obuolių sulčių
20 gramų želatinos
2 šaukštai cukraus pudros
1 šlakelis citrinų sulčių
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai kvietinių miltų
3 šaukštai cukraus (+pagal skonį obuolių tyrelei gaminti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius nulupti, perpjauti per pusę, išimti sėklas, smulkiai supjaustyti ir sudėti į virimui skirtą puodą.
2.
Perpjauti citriną per pusę ir iš vienos pusės išspausti sultis ant supjaustyti obuolių, įberti cukraus, įpilti vandens ir virti iki kol obuoliai suminkštės. Kai obuoliai suminkštės, sutrinti juos elektriniu plakikliu. Obuoliai turi būti tyrelės konsistencijos.
3.
Į dubenį supilti pusę obuolių sulčių, pusę normos želatinos. Kai išbrinks, įmaišyti į obuolių tyrelę.
4.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti. Į trynius suberti 3 šaukštus cukraus, miltus, atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.
5.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 35 minutes, kol iškeps. Ar iškepė, galima patikrinti mediniu smeigtuku. Atvėsinti.
6.
Formą, kurioje bus daromas pyragas, ištiesti maistine plėvele, įdėti biskvitą, supilti obuolių tyrelę ir įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
7.
Likusias obuolių sultis sumaišyti su likusia želatina ir palaukti, kol išbrinks.
8.
Į dubenį supilti grietinėlę, suberti cukraus pudrą, įspausti likusios pusės citrinos sulčių gerai išplakti iki standumo. Įmaišyti išbrinkusią želatiną ir supilti į formą ant sustingusios obuolių tyrelės. Įdėti pyragą į šaldytuvą iki kol sustings.
Patarimai:
Kad želatina geriau ištirptų obuolių sultyse, pašildyti mikrobangų krosnelėje 10 - 20 sekundžių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital