Drėgnas obuolių keksas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Drėgnas obuolių keksas
Drėgnas obuolių keksas
Drėgnas obuolių keksas
Drėgnas obuolių keksas
Drėgnas obuolių keksas
Autorius apie receptą: Skanus, paprastas ir gražiai atrodantis obuolių keksas. Jį gaminau pagal receptą iš Astos Černės "Saulėtos virtuvės Saldumynų knygos“. Joje autorė siūlė keksą dar Skanus, paprastas ir gražiai atrodantis obuolių keksas. Jį gaminau pagal receptą iš Astos Černės "Saulėtos virtuvės Saldumynų knygos“. Joje autorė siūlė keksą dar aplieti cinamoniniu glaistu (kaip alternatyva puikiai tiktų ir šokoladinis ar karamelinis glaistas), bet maniškis šį kartą buvo tiesiog naminis "nuogas" variantas :) (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
420 gramų miltų (+trupučio formai pabarstyti)
400 gramų obuolių (svoris nuluptų ir išpjautomis sėklomis)
250 mililitrų aliejaus
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
65 mililitrai jogurto, natūralaus (arba graikiško)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek sviesto (formai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, aliejų ir jogurtą išplakame iki vientisos purios masės.
2.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, maltu cinamonu ir druska. Miltų mišinį suberiame į plakinį ir maišome, kol neliks sausų miltų.
3.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į tešlą, išmaišome.
4.
Kekso kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais ar miltais. Joje paskirstome paruoštą tešlą.
5.
Kepame iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Ar keksas iškepė patikriname mediniu smeigtuku, jei įsmeigus ir ištraukus jis aplipęs tešla, kepti dar 10 minučių ir vėl tikrinti, jei sausas - keksas iškepė.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ana
2020-01-31 13:31
Labai labai skanus, ačiū už receptą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital