Drėgnas morkų tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Drėgnas morkų tortas
Drėgnas morkų tortas
Drėgnas morkų tortas
Drėgnas morkų tortas
Drėgnas morkų tortas
Drėgnas morkų tortas
Autorius apie receptą: Tortas iškepė drėgnas, sotus, kvapnus ir labai skanus. Net nepagalvosite valgydami, kad tortas iš morkų. Kuo ilgiau pastovėjęs šaldytuve - tuo bus skanesnis. Tortas iškepė drėgnas, sotus, kvapnus ir labai skanus. Net nepagalvosite valgydami, kad tortas iš morkų. Kuo ilgiau pastovėjęs šaldytuve - tuo bus skanesnis. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
350 gramų morkų (tarkuotų)
300 gramų kvietinių miltų
4 vienetai kiaušinių (didelių)
200 gramų aliejaus
200 gramų graikinių riešutų (arba lazdyno, stambiai kapotų, kepintų)
200 gramų rudojo cukraus
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės ir išspaustų sulčių)
70 gramų kokoso drožlių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai sodos (nugesinti nereikia)
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio malto muskato (nebūtina)
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo (atšaldytos)
100 gramų cukraus pudros (arba pagal skonį)
1 šaukštas citrinų sulčių (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskato riešuto miltelius, viską sumaišykite.
2.
Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir išplakite su elektriniu plaktuvu. Įpilkite aliejaus ir plakite, kol gerai susimaišys. Nutarkuokite apelsino žievelę, suberkite į pagamintą masę, tuomet perpjaukite apelsiną pusiau ir išspauskite apelsino sulčių, išmaišykite. Palaipsniui įmaišykite miltų mišinį.
3.
Sutarkuokite morkas burokine tarka ir kartu su riešutais, kokoso drožlėmis suberkite į dubenį su paruošta tešla ir viską gerai išmaišykite mentele.
4.
Į orkaitės skardą įtieskite kepimo popierių ir tolygiai paskleiskite paruoštą masę. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Ar iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku - įsmeigtas į biskvitą ir ištrauktas jis turi likti sausas. Iškepusį biskvitą atvėsinkite
5.
Dėkite lėkštę arba kepimo formos dugną (20 cm skersmens) ant biskvito ir iš jos pagal formą išpjaukite 3 apvalius lakštus. Trečią lakštą reikės sudurti iš biskvito likučių - jį dėsime į torto apačią. Likusį biskvitą susmulkinkite į trupinius.
6.
Kremui grietinėlę supilkite į dubenį ir išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų.
7.
Į kitą dubenį sudėti maskarponės sūrį, suberti cukraus pudrą. Perpjauti citriną pusiau ir išspausti sulčių, tuomet gerai išmaišyti.
8.
Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišyti į maskarponės masę.
9.
Dėkite pirmą biskvitą viršutine dalimi į apačią ant tortinės, sudėkite trečdalį kremo ir tolygiai paskleiskite.
10.
Ant kremo viršutine dalimi į apačią dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspauskite ir aptepkite antru trečdaliu kremu.
11.
Tada uždėkite trečią biskvitą, paspauskite ir aptepkite likusiu kremu. Šonus taip pat aptepkite kremu.
12.
Smulkintais biskvito trupiniais padenkite torto šonus ir viršų. Puoškite pagal savo skonį ir fantaziją.
13.
Tortą padėkite į šaldytuvą, kad pastovėtų bent per naktį. Pastovėjęs ilgiau tortas tampa tik skanesnis!
Patarimai:
Naudojau orkaitės skardą 33×36 cm
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital