Drėgnas kakavinis tortas su cukinijomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Drėgnas kakavinis tortas su cukinijomis
Drėgnas kakavinis tortas su cukinijomis
Drėgnas kakavinis tortas su cukinijomis
Autorius apie receptą: Žiema ar vasara, man pusryčiai turi būti saldūs. Tad šiandien tooobulas tortas - pyragas, drėgnas, skanus, skalsus, cukinijų visai nesijaučia, tačiau būtent dėl jų jis toks Žiema ar vasara, man pusryčiai turi būti saldūs. Tad šiandien tooobulas tortas - pyragas, drėgnas, skanus, skalsus, cukinijų visai nesijaučia, tačiau būtent dėl jų jis toks drėgnas. Naudojau 18 cm kepimo formą. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
300 gramų cukinijų
4 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
100 gramų rudojo cukraus (galima naudoti baltą arba pusiau tokį, pusiau tokį)
80 gramų graikiško jogurto (arba grietinės)
50 gramų šokolado (apytikriai, nebūtina arba galima naudoti daugiau)
40 gramų kakavos
40 gramų aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
180 gramų sviesto (kambario temperatūros)
120 gramų cukraus pudros
50 gramų kakavos
1 šaukštas pieno (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir išmaišyti.
2.
Į kitą dubenį įmušti kiaušinius, pilti aliejų, berti cukrų, dėti jogurtą ir išplakti elektriniu plaktuvu. Nuolat plakant berti miltų mišinį, tuomet įmaišyti smulkintą šokoladą.
3.
Cukiniją sutarkuoti smulkia tarka ir sudėti į dubenį su tešla. Cukinijų skysčio nuspausti nereikia.
4.
Kepimo formą (naudojau 18 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi arba patepti sviestu, supilti paruoštą tešlą.
5.
Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku, visiškai švarus jis būti neturi, bet ir aplipęs tešla, lyg įmerktas į nekeptą tešlą, neturi būti.
6.
Kai iškeps, atidėti atvėsti. Tuomet perpjauti pusiau ar į tris dalis.
7.
Kremui į dubenį dėti kambario temperatūros sviestą, berti kakavą, cukraus pudrą, įpilti pieno ir plakti elektriniu plaktuvu iki purios masės. Pieną naudojau tam, kad kremas būtų kiek minkštesnis, jei nenorite, pieno nenaudokite.
8.
Pertepti tortą dalimi paruošto kremo, o kitą kremo dalį naudoti torto aptepimui. Tortą statyti į šaldytuvą, kad kremas sutvirtėtų, tuomet bus patogu pjaustyti ir ragauti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital