Drėgnas graikinių riešutų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Drėgnas graikinių riešutų pyragas
Drėgnas graikinių riešutų pyragas
Drėgnas graikinių riešutų pyragas
Drėgnas graikinių riešutų pyragas
Autorius apie receptą: Tai tradicinis graikų pyragas iš graikinių riešutų, peržiūrėjau daugybę receptų ir reikia pripažinti, kad vieno vienintelio taip ir neradau. Esmė - iškepamas daugybės Tai tradicinis graikų pyragas iš graikinių riešutų, peržiūrėjau daugybę receptų ir reikia pripažinti, kad vieno vienintelio taip ir neradau. Esmė - iškepamas daugybės graikinių riešutų ir alyvuogių aliejaus pyragas, iškepus sulaistomas sirupu. O variantų daugybė - vieni su miltais, kiti su džiūvėsėliais, treti su manų kruopomis, į vienus pilamas konjakas, į kitus ne ir t.t. Patiekiamas arba su kokiu nors padažu, arba su ledais ir t.t. Gerokai nukrypau nuo receptų, n, nedrįstu aš šio pyrago vadinti tuo autentišku pavadinimu, bet pavyko labai skanus. (...daugiau) Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 vienetai kiaušinių
200 gramų graikinių riešutų
100 gramų sviesto
100 gramų manų kruopų
80 gramų pieno
90 gramų cukraus
2 šaukšteliai malto cinamono
8 gramai kepimo miltelių
1 šaukštelis malto imbiero
1/4 vieneto muskato
2 gramai druskos
Sirupui:
200 gramų vandens
70 gramų medaus
1 vienetas citrinų
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
pagal poreikį džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti riešutus.
2.
Skrudinti orkaitėje įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 5 minutes iki kol parus.
3.
Kai riešutai paskrus, atvėsinti, tuomet sumalti.
4.
Į dubenį berti sumaltus riešutus, manų kruopas, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, imbiero miltelius, įtarkuoti muskato riešuto, berti druską ir išmaišyti.
5.
Į dubenį dėti sviestą, berti cukrų ir išplakti. Po vieną įmušti kiaušinį nuolat įplakant. Suberti riešutų ir kitų birių produktų mišinį, išmaišyti mentele, supilti pieną, išmaišyti.
6.
Kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais, supilti paruoštą tešlą.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 35 - 40 minučių. Aš iškepė tikrinti mediniu pagaliuku - neturi būt visiškai sausas, dar truputį aplipęs turi būti.
8.
Sirupui į puodą pilti vandens, dėti medų, išspausti citrinos sultis, smulkiai nutarkuoti žievelę ir virti apie 8 minutes iki kol skystis taps tirštesnis, lyg sirupas.
9.
Iškeptą pyragą palikti iki kol šiek tiek atvės, tuomet pabadyti peiliu, sulaistyti sirupu ir palikti iki kol visiškai atvės arba skanauti dar šiltą. Išimti iš formos ir patiekti su padažu, ledais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital