Drėgnas cukinijų pyragas su obuoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Cukinijų pyragas su obuoliais
Cukinijų pyragas su obuoliais
Cukinijų pyragas su obuoliais
Cukinijų pyragas su obuoliais
Autorius apie receptą: Cukinijos saldžiuose kepiniuose tikrai ne naujiena, tikriausiai daugelis jau spėjo išbandyti (o jei dar ne, labai rekomenduoju!) šokoladinį cukinijų pyragą. O rudens karalių Cukinijos saldžiuose kepiniuose tikrai ne naujiena, tikriausiai daugelis jau spėjo išbandyti (o jei dar ne, labai rekomenduoju!) šokoladinį cukinijų pyragą. O rudens karalių – obuolių pyragą – ar kada esate bandę gardinti cukinijomis? Būtent dėl jų pyragas būna dar minkštesnis, net kelias dienas išlieka drėgnas. Patiks tiems, kas nemėgsta bulkos tipo pyragų. (...daugiau) Valerija, The Tasty Angle
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai obuolių (vidutinio dydžop)
350 gramų cukinijų (gryno svorio)
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
250 gramų kvietinių miltų
120 gramų cukraus
100 gramų sviesto
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek atvėsti.
2.
Nupjaustyti cukinijos žievelę. Jei naudojate peraugusią, išimti sėklas. Cukiniją stambiai sutarkuoti. Jei naudojate jauną, nuspausti nebūtina, jei peraugusi ir vandeninga – nuspausti šiek tiek skysčio. Jau paruoštos naudojimui cukinijos svoris turėtų būti apie 350 g.
3.
Kiaušinius lengvai išplakti su cukrumi ir druska. Berti miltus ir kepimo miltelius, supilti tirpintą sviestą. Išmaišyti iki vientisos konsistencijos, kad nebūtų sausų gumuliukų.
4.
Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius, supjaustyti nedideliais kubeliais.
5.
Tarkuotas cukinijas ir obuolius įmaišyti į tešlą.
6.
Tešlą pilti į formą (naudojau 24 cm skersmens, nusegamais kraštais, kepimo popieriumi iškloto dugnu), išlyginti paviršių. Formą pakelti kelis centimetrus nuo stalviršio ir švelniai stuktelėti dugną į stalviršį, kad išeitų oro burbuliukai.
7.
Dėti kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą (kaitinimas viršus-apačia) orkaitę. Kepti apie 45 – 55 minutes. Ar iškepė, tikrinti mediniu smeigtuku – įsmeigus ir ištraukus jis turėtų būti sausas, neaplipęs tešla. Jei bus aplipęs, kepti dar 5 – 10 minučių ir vėl tikrinti.
8.
Iškepusį palikti kelias minutes pravėsti formoje, tinka pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Galima kepti ir didesnėje formoje, tuomet kepimo laikas bus kiek trumpesnis. Mažesnės formos rinktis nerekomenduočiau, nes tešlos nemažai ir pyragas kepdamas dar pakyla. Jei visgi rinktumėtės mažesnę formą, atitinkamai mažinkite tešlos ingredientų kiekius.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital