Draugų blynai

AUTORIUS:
Agnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Draugų blynai
Draugų blynai
Draugų blynai
Draugų blynai
Draugų blynai
Autorius apie receptą: Šių blynų receptas gimė skirtingą mitybą propoguojančių draugų kompanijoje. Karvės pieną ir vištos kiaušinio baltymą, deja, pas mus toleruoja ne visi, tad naudojome Šių blynų receptas gimė skirtingą mitybą propoguojančių draugų kompanijoje. Karvės pieną ir vištos kiaušinio baltymą, deja, pas mus toleruoja ne visi, tad naudojome putpelių kiaušinus bei augalinį sojų pieną. Visavalgiai mėgavosi amerikietišku variantu – klevų sirupe besimaudančiais blynais, kuriems puikiai akompanavo lengvai pakepinta šoninė. Na, o vegetariškam variantui klevų sirupu išpiešėme keletą dailių zigzagų, juos papildėme šilauogėmis ir... skanavome! Jei norisi, tešlos ingredientus galima atskirti padalinant ją dviejuose dubenyse: viename ruošti įprastą, recepte aprašytą variantą, o kitą papildyti keliais šaukštais kokoso drožlių, šaukšteliu cinamono, kakavos bei vanilės esencijos. Iš recepte nurodytų ingredientų kiekio išeptų blynų pavalgys 4-5 žmonės, na, o kad laikas neprailgtų, draugai rekomenduoja naudoti bent dvi keptuves. :) (...daugiau) Agnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
pagal poreikį kepimo aliejaus
Tešlai:
1 litras augalinio gėrimo (sojų, bet neprašausite ir su kokosų ar migdolų)
4 stiklinės kvietinių miltų
12 vienetų putpelės kiaušinių
1 stiklinė pilno grūdo miltų
8 šaukštai avižinių dribsnių
4 šaukšteliai kepimo miltelių
4 šaukšteliai sodos
2 šaukštai klevų sirupo
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
300 gramų karštai rūkytos šoninės
pagal poreikį uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dideliame dubenyje išplakame putpelių kiaušinius (jei nuspręsite naudoti įprastus kiaušinius, atminkite, jog 4 putpelių kiaušiniai atitinka 1 vištos, tad šiam receptui pakaks 3 vienetų).
2.
Į tą patį dubenį įpilame klevų sirupą, suberiame kepimo miltelius, sodą, druską ir viską gerai išmaišome.
3.
Į masę supilame augalinį pieną ir dar kartą viską permaišome.
4.
Metas galutiniam tešlos paruošimui - į tą patį dubenį suberiame kvietinius ir pilno grūdo miltus (naudojome „Kauno grūdų“ miltus) bei avižas. Šluotele maišydami stebime ar tešlos tirštumas tenkina - masę visuomet galima papildyti pridedant šiek tiek miltų ar šalto vandens. Dėmesio! Atkreipkite dėmesį, jog tešloje sunkiai besisklaidantys gumuliukai nebūtinai bus gumuliukai. Ramiai - greičiausiai tai bus avižiniai dribsniai, nesistenkite jų sutrinti! :)
5.
Kepame mėgstamame aliejuje - imame didelį šaukštą, masę iš lėto leidžiame į įkaitintą keptuvę ir kepame iš abiejų pusių iki kol blynai įgauna auksinį atspalvį. Kad iškepti blynai per greitai neatvėstų, rekomenduojame juos lėkštėje pridengti keptuvės ar kito indo dangčiu.
6.
Kai blynai iškepa - galime imtis eksperimentų: saldųjį variantą rekomenduojame valgyti su bet kokiomis mėgstamomis uogomis ir riešutais, negailint klevų sirupo, uogienės, kondensuoto pieno ar grietinėlės. Na, o sūriajam pakaks klevų sirupo ir lengvai pasigarbanojusių keptos šoninės riekelių. Papuošimui puikiai tiks rozmarino ar čiobrelio šakelė.
7.
Malonaus blyniadienio ir linkėjimai nuo draugų!
AUTORIUS: Agnė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital