Dilgėlių sriubytė

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Dilgėlių sriubytė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
morkų;
dilgėlių;
bulvių;
kruopų (tiks miežinės, perlinės, grikių, ryžių).
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplautas ir nuplikytas karštu vandeniu bei supjaustytas dilgėles reikėtų dėti baigiant virti sriubai, kad nesunaikintume jų gyvybinės energijos. Sriubai nerekomenduojama vartoti mėsos nuoviro, nes virdamas vanduo iš mėsos ištraukia visas nuodingąsias medžiagas. Jei norite virti su mėsa, tada mėsos nuovirą reikėtų mažiausiai du kartus nupilti. Kad daržovių sriuba būtų skanesnė, galima įpilti arbatinį šaukštelį aliejaus. Arba prieš valgant įdėti grietinės. Nuplautus, nuplikytus ir susmulkintus dilgėlių lapus galima dėti į kitas sriubas, salotas ir pan. Galima jų (geriausia be stiebo) pasidžiovinti žiemai. Tuomet 0,25 arb. šaukštelio džiovintų ir susmulkintų dilgėlių lapų berti į sriubas, košes ir t.t. Tai yra natūralus vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
p.s.
2015-01-12 18:29
Dabar apie sriubą: aš verdu panašiai - morkos, bulvės, baigiant virti pora saujų dilgėlių (nuplikytų), dar įdedu apkepinto svogūno ir prieskonių negailint. Kruopų nededu. Pabaigoje dar šaukštą grietinės, ir valgau su duona, fantastiška sriuba :) ATSAKYTI
:D
2015-01-12 18:23
Kokias dar nuodingas medžiagas :D Mėsos nuoviro putos nugraibomos / pirmas nuoviras nupilamas tiesiog tam, kad būtų skaidrus sultinys, čia jums ne oksalo rūgštis, dėl kurių reik nuvirt kai kuriuos žalėsius (nors ir ta nenusinuodytumėte). Dilgėlėse ne gyvybinė energija ar mistinės galios per ilgai verdant dingsta, o tiesiog vitaminai. Paskaičius tokius receptus tampa aišku, dėl ko vegetarus laiko pačiuožusiais. ATSAKYTI
Jurga
2010-10-29 16:08
Dievinu dilgėlių sriubą! Tik aš ją darau kitaip :) užtenka bulvių, dilgėlių, šiek tiek prieskonio ir virto sutrinto kiaušinio. Valgyti drungną :) labai tinka tiems, kas nemėgsta karštos sriubos ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital