Dilgėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir spirgučiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Dilgėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir spirgučiais
Dilgėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir spirgučiais
Dilgėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir spirgučiais
Dilgėlių sriuba su miežinėmis kruopomis ir spirgučiais
Autorius apie receptą: Tikriausiai esate girdėję ir ne kartą, kokios naudingos ir sveikos yra pirmosios pavasario laukinės žolės. Žinoma, ne išimtis ir dilgėlė, nors auga ji visur, kur tik gali - ji Tikriausiai esate girdėję ir ne kartą, kokios naudingos ir sveikos yra pirmosios pavasario laukinės žolės. Žinoma, ne išimtis ir dilgėlė, nors auga ji visur, kur tik gali - ji turi daug gydomųjų savybių. Bet šiuo atveju taip pat galioja kelios auksinės taisyklės: kas per daug - tas nesveika arba mažais kiekiais - vaistas, o dideliais kiekiais jau - nuodas. Su laukinėmis žolėmis nereikėtų persistengti, bet vieną ar kitą kartą išsivirus sriubos, manau lazdos tikrai neperlenksime, tik pasistiprinsime organizmą. Dalinuosi su Jumis dilgėlių sriubos receptu. Sriubą viriau su miežinėmis kruopomis ir spirgučiais, kad visi būtų sotūs ir laimingi. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai bulvių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas poro
1 vienetas morkų
3 saujos dilgėlių (jaunų lapelių)
2 šaukštai miežinių kruopų
50 gramų sūdytų lašinių (arba šoninės)
1 pundelis laiškinių česnakų (smulkintų)
1 šaukštas sviesto
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
2 litrai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dilgėlių lapelius užpilame verdančiu vandeniu ir nuplikome, taip jie nebedilgins ir bus galima juos pasmulkinti.
2.
Šoninę arba lašinius supjaustome nedideliais gabalėliais. Daržoves nulupame. Svogūną ir porą pasmulkiname, morką supjaustome griežinėliais. Bulves nuskutame supjaustome kubeliais.
3.
Puode ištirpiname sviestą ir sudedame šoninę, pakepiname, kol ši apskrus. Sudedame smulkintus svogūną, porą, morką ir pakepiname keletą minučių. Suberiame miežines kruopas, kubeliais pjaustytas bulves. Užpilame vandeniu, pagardiname druska ir pipirais. Verdame apie 20 min, kol bulvės ir kruopos suminkštės. Sudedame dilgėlių lapelius, smulkintą laiškinį česnaką ir išjungiame kaitrą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
As
2023-05-06 11:24
Is kur gauti to laiskinio cesnako? ATSAKYTI
Inga
2023-05-08 09:54
Kitaip - česnakų laiškai, yra randami didesniuose prekybos centruose. Jei nėra, galima keisti tiesiog svogūno laiškais, kitais žalumynais. ATSAKYTI
Zita
2023-05-06 00:46
Bulvių tikrai reikia ,nes be jų visai ne tas skonis ,neišreikšta dilgėlė,
Dar dedu virtą kiaušinį supjaustytą ir žinomą grietinės,Nuostabi sriuba ,įberkite svogūnlaiškio ,krapuko
Skanaus! ATSAKYTI
Raimonda
2022-05-09 15:57
Jei beriate kruopas, bulvių tikrai nereikia ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital