Trinta dilgėlių sriuba

AUTORIUS:
Vita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Trinta dilgėlių sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani, maistinga ir greitai paruošiama sriuba. Galite ją daryti ir be pelėsinio sūrio ir tiesiog baigiant virti sriubytę užbalinti šiek tiek grietinės, bet pelėsinio Labai skani, maistinga ir greitai paruošiama sriuba. Galite ją daryti ir be pelėsinio sūrio ir tiesiog baigiant virti sriubytę užbalinti šiek tiek grietinės, bet pelėsinio sūrio poskonis čia labai subtiliai tinka, tad tikrai rekomenduoju išbandyti šį variantą. (...daugiau) Vita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
150 gramų dilgėlių (geriau jaunų)
2 vienetai bulvių (didesnių)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
100 gramų pelėsinio sūrio (geriausiai mėlynojo, jo skonis stipriausias)
1 litras daržovių sultinio
šiek tiek pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek sviesto (arba aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jeigu dilgėlės jaunos, jas tiesiog atsargiai nuplaukite. Jeigu ūgtelėjusios, tada sudėkite į kiaurasamtį, perliekite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite.
2.
Storadugniame puode ant šiek tiek sviesto arba aliejaus pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Sudėkite dilgėles ir dar šiek tiek pakepinkite. Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytas bulves, užpilkite daržovių sultinį, užvirinkite ir virkite apie 5-10 min (iki kol bulvės suminkštės).
3.
Tada sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu). Įmaišykite pasmulkintą pelėsinį sūrį ir išmaišykite, jog sūris ištirptų.
4.
Paragaukite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Supilstykite į dubenėlius. Patiekiant galima užbalinti trupučiu grietinės, grietinėlės arba jogurto.
AUTORIUS: Vita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Jūratė
2015-04-01 09:44
Lb skanu

ATSAKYTI
inga
2015-03-01 15:45
Skanu, tikrai sveika, paprasta:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital