Dieviškas šokoladinis tortas su avietiniu jogurto ir grietinėlės kremu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Dieviškas šokoladinis tortas su avietiniu jogurto ir grietinėlės kremu
Autorius apie receptą: Gaivus avietinis kremas su prabangiu šokoladiniu skoniu – idealus derinys. Rodos, šokolado daug, bet aviečių gaivumas tortą padaro ne per saldžiu. Labai gaila, kad neturėjau Gaivus avietinis kremas su prabangiu šokoladiniu skoniu – idealus derinys. Rodos, šokolado daug, bet aviečių gaivumas tortą padaro ne per saldžiu. Labai gaila, kad neturėjau aviečių papuošimui, teko puošti braškėmis, bet ir jų skonis puikiai derėjo prie viso torto.
Ingredientai skirti 22 cm apvaliai torto formai.
(...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
110 gramų cukraus
110 gramų miltų
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų aviečių (trintų, šaldytų ar šviežių)
300 gramų jogurto
90 mililitrų vandens
30 gramų želatinos
8 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
Sulaistymui:
100 gramų juodojo šokolado
100 mililitrų pieno
Papuošimui:
200 gramų juodojo šokolado
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai kiaušinius plakikliu plakame su cukrumi ir druska, kol masė padidėja kelis kartus ir tampa tiršta, apie 10 minučių. Miltus sumaišome su kakava, kepimo milteliais, suberiame pusę mišinio į kiaušinius, ir labai atsargiai šaukštu išmaišome. Suberiame likusius miltus ir vėl atsargiai išmaišome. Masė turi likti tokia pat puri ir tiršta. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (popierių tiesiame tik ant dugno).
2.
Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 3 lakštus. Lakštai gaunasi apie 1-1,5 cm. storio. Jei norite storesnių, didinkite produktų kiekį.
3.
Kremui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Viename dubenyje išplakame jogurtą, avietes ir 4 v.š. cukraus, kol ištirpsta cukrus. Kitame iki standumo išplakame grietinėlę su 4 v.š. cukraus ir citrinos rūgštimi. Grietinėlę dedame į aviečių masę ir mažiausiu plakiklio greičiu plakame, kol masės susijungia. Želatiną ištirpiname ant ugnies (neužviriname) ir maišydami atvėsiname. Įdedame šaukštą kremo, išmaišome, tuomet plona srovele pilame į kremą ir mažiausiu plakiklio greičiu paplakame, kad želatina susimaišytų su kremu. Kremą pastatome į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų (maždaug iki grietinės tirštumo).
4.
Sulaistymui puode įkaitiname pieną (bet neužviriname), ir ištirpiname jame šokoladą. Atvėsiname. Dedame į lėkšte torto formos žiedą. Dedame vieną biskvito lakštą, sulaistome tirpintu šokoladu, dedame pusę kremo, antrą biskvitą, vėl jį sulaistome, kitą pusę kremo, ir paskutinį biskvitą. Jei liko šokolado, galite sulaistyti ir paskutinį biskvitą.
5.
Jei puošite šokoladiniu kremu, ką labai rekomenduoju, nes jis čia labai tinka, jį reiktų pasidaryti iš vakaro. Puode įkaitiname grietinėlę, bet neužviriname. Ištirpiname joje šokoladą. Atvėsiname ir statome nakčiai į šaldytuvą. Ryte išplakame ganašą plakikliu, kol tampa purus (1-1,5 min.). Neperplakite, nes bus nevientisos konsistencijos. Puoškite pagal savo fantazijas. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (24)
Aldona
2022-10-20 09:49
Ar būtų blogai jeigu vietoje grietinėlės būtų maskarpone ir nedetume želatinos tuomet? ATSAKYTI
Jolita
2022-10-20 09:59
Jei nenaudojate želatinos, galima keisti agar agaru. Nes maskarponė su jogurtu ir trintomis uogomis nesutvirtės taip stipriai :) ATSAKYTI
Monika Dziaugyte
2022-01-23 09:59
Sakykite, su kokiu jogurtu ji daryti skaniausia? Vakar dariau su braskiniu, nes dariau braskiu skonio.
Dariau si torta keleta kartu, skonis isties pasakiskas. Bet nzn man tie lakstai nelabai iskyla, kitas dalykas gal per daug sulaisciau, kad gavosi biskvitas per slapias, na labai slapias ATSAKYTI
Rasa
2021-12-12 15:58
Kažkaip nematau kokio skermenss tortinėje kepti? ATSAKYTI
Simona
2021-12-13 09:27
Aprašymo pabaigoje nurodyta: 22 cm :) ATSAKYTI
Monika
2021-12-05 22:38
Šitas tortas kiek esu gaminusi buvo tobuliausias, ir skonis ir išvaizda man labai patiko. Puošiau tuo pačiu kuo laisčiau, gavosi puikiai. ATSAKYTI
Beata
2021-02-19 17:39
laba diena,
o galima pakeisti į braškes? ATSAKYTI
Laura
2021-02-15 13:48
Labai skanus, tik tesla gavosi nekokia, tad teko naudoti is kito recepto ATSAKYTI
Ema
2020-10-09 19:46
Žalatinos stiprumas koksai dedasi i krema? ATSAKYTI
Edita Ka
2020-07-12 22:26
Man patiko lengvai pasidaro, dariau pagal receptą, išėjo du biskvitai. Tik nežinau - man šokoladinis papuošimui labai sustingo tai nelabai ir papuošiau, nes per kieta masė pasidarė. Išties tikrai puikus tortas. ATSAKYTI
Gabrielle
2020-05-30 21:18
be galo lengvai paruosiamas kremas, o skonis apskritai- idealus. Nei per saldus, nei per rugstus. AUKSO VIDURIUKAS. realiai, skanesnio nesu ragavusi
Aciu uz receptuka! ATSAKYTI
Jurate
2019-11-21 12:44
Sakykite, ar tikrai nereikia sviesto tešlai? :) ATSAKYTI
Rita
2019-11-28 18:05
Tikrai nereikia :) ATSAKYTI
Laima
2019-09-04 21:34
O ganaša galima pvz formuoti kaip nors su konditeriniu švirkštu ar būtina visa viršų aptepti? ATSAKYTI
Akvile
2019-07-05 20:41
Ar nieko blogo neatsitiks jeigu idesiu 200ml grietines vietoj 400, nes tik tiek tera? ATSAKYTI
Rita
2019-07-06 13:49
Atkreipkite dėmesį, kad grietinė čia nenaudojama :) Jei turite omenyje grietinėlę, tai bus mažoka kremo tortui iš 200 ml. ATSAKYTI
Akvile
2019-07-05 20:38
Sulaistymas tai cia skaitosi ant kiekvieno biskvito beveik, o papuosimas sokoladu tai ant pacios virsunes taip? ATSAKYTI
Rita
2019-07-06 13:48
Taip, teisingai :) ATSAKYTI
Jolita
2019-04-11 11:32
O kaip ta ganasa tepti? Man gavosi kietas, tai teko aplipdyti kazkaip. Ar reikejo atsildyti ji? ATSAKYTI
Diana
2019-04-11 12:16
Galbūt jūsų šaldytuvas labai gerai šaldo, tokiu atveju reikėtų truputį palaikyti kambario temperatūroje, jog suminkštėtų ir tada išplakti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital