Dieviškas karamelinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Dieviškas karamelinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Pabandę tikrai nepasigailėsite, užtikrinu. Absoliučiai ištirpstantis burnoje, labai labai skanus tortas!
Ingredientai skirti 24 cm skersmens tortui.
Pabandę tikrai nepasigailėsite, užtikrinu. Absoliučiai ištirpstantis burnoje, labai labai skanus tortas!
Ingredientai skirti 24 cm skersmens tortui.
Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Kremui:
600 gramų vyšnių (be kauliukų, šaldytų ar šviežių)
500 gramų maskarponės sūrio
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno
100 mililitrų kavos (stiprios)
1 vienetas citrinų
8 šaukštai cukraus
4 šaukštai želatinos
Tešlai:
12 vienetų kiaušinių trynių
9 vienetai kiaušinių baltymų
180 gramų miltų
150 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai šaltus kiaušinių trynius išplakame su puse cukraus iki standumo, o su kita puse cukraus išplakame baltymus. Kad baltymai geriau išsiplaktų įberiame žiupsnelį druskos. Į plaktus trynius po šaukštą beriame miltus, maišome, po truputį dedame baltymus ir atsargiai išmaišome. Negalima intensyviai maišyti dėl to, kad gali sukristi baltymai ir tryniai. Šį biskvitą kelia tik išplakti kiaušiniai. Jokiu būdu nedėkite kepimo miltelių.
2.
Pašauname į orkaitę ir kepame 180°C temperatūroje apie 45 minutes. Iškeptą biskvitą padaliname į tris dalis.
3.
Išplakame grietinėlę su 3 šaukštais cukraus. Maskarponės sūrį ir „Rududu“ išsukame iki vientisos masės (geriau naudoti kambario temperatūros produktus). Abi mases sujungiame į vieną. Plakant, supilame kavą, pilame pusės citrinos sultis. Kremui išbrinkiname želatiną vandenyje. Garų vonelėje ištirpiname želatiną ir pravėsusią, plakdami po truputį, pilame į kremą.
4.
Vyšnias užpilame 5 šaukštais cukraus, pilame pusės citrinos sultis. Nupilame nuo vyšnių susidariusį sirupą, nuvarvinam ir padedame į šoną.
5.
Kad tortas nepriliptų prie tortinės sienelių, į formą įdedame tokio pačio aukščio, kaip tortinė, kepimo popieriaus juostą (gali būti ir aukštesnė, jeigu kartais netilptų). Dedame biskvitą, tepame kremą ir įspaudžiame į kremą dalį vyšnių. Ir vėl iš pradžių. Neberkite vyšnių tiesiai į kremo dubenį, nes kremas nusidažys ir bus negraži spalva. Jeigu mėgstate šlapius tortus, galite biskvitą padrėkinti kondensuoto pieno ir vandens sirupu. Viską susluoksniavę, dedame tortą į šaldytuvą nakčiai.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Loreta
2017-03-04 21:46
Darbo yra, bet uztat torto skonis fantastiskas, aciu Ritai uz toki puiku recepta ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital