Autorius apie receptą:
Nesudėtinga paruošti ir labai skanu! Prieš kepant galima užmauti ant medinių iešmelių, kepti gruzdintuvėje, orkaitėje ar keptuvėje. Gardu su pomidorų padažu ar
Nesudėtinga paruošti ir labai skanu! Prieš kepant galima užmauti ant medinių iešmelių, kepti gruzdintuvėje, orkaitėje ar keptuvėje. Gardu su pomidorų padažu ar garstyčiomis.
(...daugiau)(...mažiau)
Regina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 kilogramas
bulvių
(virtų)
300 gramų
miltų
1 vienetas
kiaušinių
20 gramų
aliejaus
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
10 vienetų
dešrelių
(įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Virtas, dar karštas bulves sugrūsti, įmušti kiaušinį, berti miltus, pilti aliejaus ir išminkyti tešlą.
2.
Tešlą dalinti į 10 dalių. Tešlos gabalėlį išploti ant stalo, viduryje dėti dešrelę ir apspausti tešlą, suglotninti paviršių. Kiekvieną dešrelę apvalkale maunu ant iešmelio (nebūtina).
3.
Kepu gruzdintuvėje, aliejuje, kol tešla apskrus. Taip pat galima kepti keptuvėje, iš kelių pusių, kol apskrus, arba iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių, kol apskrus.
Labai gerai gavosi, viriau aliejuje 12-15min.
ATSAKYTI
Egidijus
2018-04-11 12:52
Orkaiteje kepant labai neskanu gaunasi niekas net nemeginkite, reikia kepti keptuveje arba gruzdintuveje aliejuje.
ATSAKYTI
Austėja
2018-04-11 17:50
Na orkaitės variantai niekada neprilygs keptuvei ar gruzdintiems, nes vien dėl riebalų kiekio tas traškumas kitoks būna :-) Bet norintys sveikiau kažkiek skonio paaukoti dažnai būna pasiryžę, tad kiekvienam pagal save rinktis galima :) Aš pavyzdžiui, esu visai pripratusi prie tų orkaitėje gruzdinamų dalykų ir man skanu, bet mano vyrui - niekaip nepatinka, jis to tradicinio skonio nori :)
ATSAKYTI