Desertinės vaisių salotos

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Vaisių salotos
Vaisių salotos
Vaisių salotos
Autorius apie receptą: Kartais kažko norisi saldžiai, bet ne visai saldžiai. Taip pat šios salotos bus kaip desertas, kai tingisi kepti pyragą, o deserto vis tiek reikia. Vaisius naudokite pagal esamą Kartais kažko norisi saldžiai, bet ne visai saldžiai. Taip pat šios salotos bus kaip desertas, kai tingisi kepti pyragą, o deserto vis tiek reikia. Vaisius naudokite pagal esamą sezoną. Kadangi dabar žiema, tai pagrindą sudaro citrusiniai vaisiai. Vasarą šiam desertui naudokite daugiau uogų, persikų ar abrikosų. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai obuolių
2 vienetai kriaušių
150 gramų vynuogių (tamsių ir šviesių)
1 vienetas bananų
2 vienetai mandarinų
1 vienetas citrinų
30 gramų rudojo cukraus (arba medaus)
pagal skonį mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Obuolius ir kriaušes supjaustyti kubeliais. Suberti į dubenį.
2.
Citriną perpjauti pusiau ir išspausti sulčių ant obuolių ir kriaušių.
3.
Mandarinus nulupti, suskirstyti skiltelėmis, bananus supjaustyti griežinėliais. Jei vynuogės su kauliukais, perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Sudėti į dubenį su obuoliais ir kriaušėmis. Įberti cukraus, įtarkuoti citrinos žievelės ir gerai permaišyti. Sudėti mėtos lapelius.
4.
Paruoštas salotas sudėti į taures.
Patarimai:
Jei vietoje cukraus naudosite medų, tai pirmiausia nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis ir sultyse ištirpinkite medų. Po to jau pjaustykite vaisius.
Galima ruošti salotas ir su kitais vaisiais, uogomis. Prireiks 1 didesnio banano, 2 kivių, 1 apelsino (suplėšyto segmentų dalimis) arba 2 mandarinų, 0.5 granato sėklų arba razinų ar smulkiai pjaustytų datulių, 1 citrinos išspaustų sulčių, 30 g rudojo cukraus arba medaus. Galima pagardinti tarkuota apelsino žievele ar cinamonu.
Kaip papuošti taures desertui? Paimkite dvi nedideles lėkšteles. Į vieną iš jų įpilkite truputį cukraus, o į kitą truputį likerio. Apverskite tuščią taurę ir įstatykite ją į lėkštelę su likeriu, o po to - į cukrų. Viskas. Jūsų taurė papuošta, dabar atsargiai galite sudėti salotas.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital