Datulių ir riešutų tinginys

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Datulių ir riešutų tinginys
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Lengvas, skanus ir natūraliai saldus tinginys iš datulių bei riešutų. Šis desertas kilęs iš Indijos, tad puiki galimybė išbandyti kitos šalies skonius savo namuose ir Lengvas, skanus ir natūraliai saldus tinginys iš datulių bei riešutų. Šis desertas kilęs iš Indijos, tad puiki galimybė išbandyti kitos šalies skonius savo namuose ir palepinti artimuosius, nes puikiai tinka ne tik vaišėms, bet ir dovanoti. Paruošiamas vos per 30 minučių, o toks puikus skanėstas prie arbatos ar kavos puodelio - sunku atsispirti. Riešutus mes užrašėme, kuriuos naudojome gamindami nuotraukoje pavaizduotą tinginį, bet drąsiai jų rūšį ir proporcijas pritaikykite savo skoniui. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
500 gramų minkštų datulių (naudojau "Borna")
100 gramų anakardžių riešutų
80 gramų žemės riešutų
50 gramų migdolų
50 gramų graikinių riešutų
1 šaukštas aguonų
1 šaukštelis malto cinamono (žr. patarimus)
1 šaukštelis kokosų aliejaus (arba Ghee sviesto)
0.5 šaukštelio malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jei datulės su kauliukais, tuomet jas perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Susmulkinti nedideliais gabaliukais, tuomet gerai sutrinti šakute, jei turite, galima naudoti elektrinį smulkintuvą.
2.
Anakardžius, migdolus, žemės riešutus ir graikinius riešutus susmulkinti mažais gabalėliais peiliu. Arba trumpai pasmulkinti elektriniu smulkintuvu, tačiau visiškai smulkinti nereikia, užtenka, kad didesni riešutai būtų sukapoti į 3 - 4 dalis, o mažesni, pavyzdžiui, žemės riešutai perpjauti pusiau.
3.
Į keptuvę dėti pusę šaukštelio kokosų aliejaus, suberti riešutus ir paskrudinti 2 - 3 minutes. Tuomet išimti ir atidėti. Į keptuvę dėti likusį kokosų aliejų, suberti aguonas ir minutę apkepinti. Tuomet sudėti datulių masę ir gerai išmaišyti iki kol aguonos pasiskirstys. Suberti riešutus, cinamoną, muskatą ir gerai permaišyti kaitinant ant silpnos ugnies.
4.
Ant stalviršio patiesti kepimo popieriaus lapą, dėti paruoštą masę ir suformuoti tinginį. Susukti į popierių, palikti iki kol atvės, tuomet dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms.
5.
Atvėsusį tinginį pjaustyti ir ragauti.
Patarimai:
Datulės. Aš naudojau minkštas datules ir dėžučių, kurios prekybos centruose laikomos šaldytuvuose vaisių ir daržovių skyriuose. Jei naudosite džiotintas ar tiesiog kietesnes datules, prieš naudojant jas dėkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite 30-60 minučių iki suminktės. Tuomet gerai nuvarvinkite ir naudokite pagal receptą.
Prieskoniai. Jei norite, cinamoną galite keisti meduolių prieskoniais, taip šis tinginys taps dar labiau šventiškas ir aromatingas. O jei nemėgstate nei cinamono, nei meduolių prieskonių, galite jų ir nenaudoti.
Riešutai. Juos galite naudoti bet kuriuos mėgiamus, nebūtinai mūsų nurodytus.
Laikymas. Kadangi šis datulių tinginys sudėtyje neturi greitai gendančių produktų, galite jį laikyti kambario temperatūroje gana ilgai - kaip ir obuolių sūrį, tiesiog ilgiau stovėdamas jis sausės. Arba laikykite sandariame idelyje šaldytuve iki mėnesio.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Laima
2023-12-17 17:21
Laurinta, ar nereikia pirma pakaitinti riesutus keptuveje, kad lengviau smulkintusi, o ir kai kuriu riesutu luobeles atsoktu ? Aciu uz recepta, graziu svenciu. ATSAKYTI
As
2023-12-17 06:57
As nesu pyragu gamintoja ,sis tingynys sudomino ,tik man neaisku kad nesideda miltu ,lauksiu atsakymo ATSAKYTI
Ernesta
2023-12-17 11:20
O kam čia miltai reikalingi ? Čia tinginys, juk į tinginį miltai nededami. Tinginys iš šio recepto išeina super ATSAKYTI
Asta
2023-01-01 16:48
Dariau Kucioms, musu seimai labai patiko ATSAKYTI
Edita
2022-12-21 16:43
Sveiki! aciu uz recepta. As gaminau, bet man jis gavosi labai lipnus... atpjovus lipo ir prie peilio ir prie pirstu... dariau viska pagal recepta, bet vietoj kokosu aliejaus naudojau ghee sviesta, ir nedejau graikiniu riesutu, bet padauginau kitu riesutu.... ATSAKYTI
Diana
2023-01-01 16:47
Jei per lipnus, tikriausiai, per trumpai kaitinote masę keptuvėje. Tiesiog suformuotą palaikykite neįvyniotą kambario temperatūroje 12-24 val. - apdžius ir sutvirtės. ATSAKYTI
Birutė
2022-01-02 19:47
Gaminau, bet skonis nuvylė. Išvaizda, tekstūra - super, bet skonių deriniai per keisti, mums nepatiko. ATSAKYTI
Diana
2022-01-13 19:38
O kas tiksliau jums buvo keista? Nes man šis tinginys labai patiko, toks kaip didelis sveikesnis saldainis :) Nes na datulės su riešutais juk derinamos labai dažnai, nuo sveikesnių saldainių iki batonėlių ir pačių įvairiausių skanėstų. O be datulių ir riešutų čia nelabai kas sudėtyje dar yra :) ATSAKYTI
Dovilė
2021-12-07 12:18
Teko ragauti, labai skanus! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital