Maistingas daržovių troškinys orkaitėje

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Daržovių troškinys apkepas orkaitėje
Daržovių troškinys apkepas orkaitėje
Daržovių troškinys apkepas orkaitėje
Daržovių troškinys apkepas orkaitėje
Autorius apie receptą: Puikus sušildantis troškinys, tinka kaip puikus garnyras, arba kaip pagrindinis patiekalas. Puikus sušildantis troškinys, tinka kaip puikus garnyras, arba kaip pagrindinis patiekalas. Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai cukinijų (jaunų)
1 vienetas baklažanų
4 vienetai pomidorų
2 šlakeliai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
2 šaukšteliai druskos
pagal skonį prieskonių
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
1 vienetas paprikos
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį petražolių
pagal skonį baziliko
pagal skonį česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baklažaną supjaustome 2 - 3 milimetrų storio riekelėmis, pabarstome druska ir paliekame pastovėti. Baklažanų riekeles nusausiname popieriniu rankšluostėliu.
2.
Pomidorus ir cukinijas supjaustome panašaus storio riekelėmis, kaip pjaustėme baklažanus.
3.
Padažui įkaitintame aliejuje apkepame smulkiai supjaustytus svogūnus, česnaką, tada dedame kubeliais supjaustytą papriką ir dar truputį pakepiname, kol paprika suminkštės. Sudedame konservuotus pomidorus, šiek tiek baziliko, šiek tiek petražolių ir viską patroškiname apie 15 minučių. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.
4.
Padažą supilame į indo, kuriame ruošime troškinį, dugną. Inde ant padažo sluoksniuojame cukiniją, baklažaną, pomidorą ir t. t., kol užpildome visą indą. Ant viršaus pabarstome šiek tiek petražolių, smulkiai kapoto česnako, druskos, pipirų, aitriosios paprikos miltelių ir apšlakstome aliejumi.
5.
Indą sandariai uždenkite dangčiu, kepimo popieriumi arba folija ir dėkite į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie valandą, likus 10 - 15 minučių iki kepimo pabaigos indą galima atidengti, kad daržovės truputį apskrustų. Į pabaigą apibarstome žalumynais. Taip pat labai tinka tarkuotas kietasis sūris.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital