Daržovių sultinys iš daržovių likučių

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Daržovių sultinys
Daržovių sultinys
Daržovių sultinys
Daržovių sultinys
Daržovių sultinys
Daržovių sultinys
Daržovių sultinys
Daržovių sultinys
Autorius apie receptą: Išnaudokite daržoves iki paskutinio gabalėlio - jos pilnos gardžių aromatų ir sodraus skonio. Net svogūnų ar česnakų lukštai, net nutarkuotos morkų odelės, sumedėjęs Išnaudokite daržoves iki paskutinio gabalėlio - jos pilnos gardžių aromatų ir sodraus skonio. Net svogūnų ar česnakų lukštai, net nutarkuotos morkų odelės, sumedėjęs brokolio stiebas ar pradėję vysti petražolės. Jei visus tuos gabalėlius, lukštus, odeles, lapelius ir kitus daržovių likučius užpilsite vandeniu ir leisite jam pavirti bent pusvalandį, vėliau per sietelį nukošite gardų naminį daržovių sultinį. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
šiek tiek svogūnų (+svogūnų lukštų, suvytusių gabalėlių)
šiek tiek česnako
šiek tiek česnakų laiškų
šiek tiek morkų (nupjautų galiukų, nutarkuotų odelių)
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek salierų stiebų (+nuvytusių lapelių)
šiek tiek salierų šaknų
šiek tiek cukinijų (nupjautų galiukų)
šiek tiek pievagrybių (+kotelių)
šiek tiek brokolių (sumedėjusių stiebų)
šiek tiek daržovių (likučių)
šiek tiek žolelių (likučių)
3 vienetai lauro lapų
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kruopščiai išsaugokite įvairių daržovių, prieskoninių žolelių likučius (kaupkite juos indelyje ar maišelyje šaldiklyje, kad nesugestų).
2.
Suberkite į puodą (geriausia naudoti storadugnį, storų sienelių puodą (pavyzdžiui, ketaus).
3.
Užpilkite vandeniu tiek, kad daržovės imtų plūduriuoti. Papildomai pagadinkite keliais pipirų grūdeliais ir laurų lapeliais.
4.
Virkite virš kaitrios ugnies, kol užvirs. Tuomet sumažinkite iki vidutinės ir leiskite virti apie 30 minučių.
5.
Nukoškite sultinį per sietelį.
6.
Šaldytuve sandariai užsuktame stiklainyje laikykite iki 3-4 dienų arba supilkite į šaldymui tinkamus indelius ir užšaldykite.
Patarimai:
Daržovių likučius rinkite nuolat. Laikykite juos sandariame indelyje (ar maišelyje) šaldiklyje. Vis papildykite tą indelį: nupjautais daržovių krašteliais, odelėmis, stiebeliais, lapeliais. Greitai pastebėsite, kad iš tiesų daržovės beveik neturi likučių, kuriuos reikėtų išmesti, mat net nuo česnakų nutrupėję lukštai ar suvytęs gabalėlis saldžiosios bulvės bus puiki sultinio sudedamoji dalis. Tuomet, kai tą šaldiklyje saugiai tūnantį indelį ar maišelį pripildysite, ateis metas traukti iš spintelės didelį puodą ir virti sultinį.
Naminį daržovių sultinį naudokite sriuboms, padažams, troškiniams, apkepams ar ragaukite su šviežia nesaldžia bandele. Atkreipkite dėmesį, kad sultinys yra be druskos, tad galbūt norėsite jį pasūdyti pagal skonį.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital