Daržovių ir bulvių iešmeliai su riešutų padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 13
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Daržovių ir bulvių iešmeliai su riešutų padažu
Daržovių ir bulvių iešmeliai su riešutų padažu
Daržovių ir bulvių iešmeliai su riešutų padažu
Daržovių ir bulvių iešmeliai su riešutų padažu
Autorius apie receptą: Maistas gamtoje ir vegetariški valgiai – puikiai suderinami ir labai gardūs! Patiekite šiuos iešmelius kaip maistingą užkandį ar kaip garnyrą prie pagrindinių patiekalų. Maistas gamtoje ir vegetariški valgiai – puikiai suderinami ir labai gardūs! Patiekite šiuos iešmelius kaip maistingą užkandį ar kaip garnyrą prie pagrindinių patiekalų. Daržovių sąrašą galite papildyti saldžiaisiais kukurūzais, pomidorais ar kitomis mėgstamomis daržovėmis (dalį jų, jei yra kietesnės, prieš kepant gali tekti apvirti (pvz., briuselinius kopūstus ar morkas)). Žemės riešutų padažas – pikantiškas, sodrus, puikiai derantis tiek su keptomis daržovėmis, tiek su vištienos patiekalais; tad jei daržovių iešmelius norėtumėte paįvairinti vištienos gabalėliais, pirmyn! Ruošdami iešmelius, leiskite atsiskleisti aromatingiems daržovių skoniams. Pagardinkite tik šlakeliu alyvuogių aliejaus ir pora žiupsnių natūralios sudėties „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio, skirto būtent keptoms daržovėms. Mišinio sudėtyje – druska, česnakai, svogūnai, raudonėliai, kelių rūšių pipirai, bazilikai, čiobreliai, rozmarinai, šiek tiek cukraus. Viskas, ko reikia, kad daržovių iešmeliai iškeptų kvapnūs ir skanūs! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 13
Pagrindui:
500 gramų bulvių (mažų)
1 vienetas cukinijų (nedidelės)
200 gramų pievagrybių (mažų)
1 vienetas raudonosios paprikos (saldžiosios)
1 vienetas žaliosios paprikos (saldžiosios)
1 vienetas geltonosios paprikos (saldžiosios)
2 vienetai rausvųjų svogūnų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1.5 šaukštelio prieskonių mišinio (naudojome „Vegeta Natur“ keptoms daržovėms)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis prieskonių bulvėms (naudojome „Vegeta Natur“)
Padažui:
125 gramai riešutų kremo (glotnaus)
3 skiltelės česnako
3.5 šaukšto vandens (šilto)
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas baltojo vyno acto
1 šaukštas imbiero (tarkuoto)
0.5 vieneto žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Medinius iešmelius (12-15 vnt.) užmerkite vandenyje ir palaikykite 15-20 minučių.
2.
Paruoškite daržoves. Svogūnus perpjaukite perpus, kiekvieną puselę – į keturias dalis. Saldžiąsias paprikas perpjaukite perpus, išpjaukite kotelį ir išskobkite sėklytes. Supjaustykite paprikas maždaug vienodo dydžio kvadratėliais. Pievagrybių kotelius nupjaukite, jei pievagrybiai didesni – perpjaukite perpus. Cukiniją supjaustykite griežinėliais. Visų daržovių gabalėliai turėtų būti kuo vienodesnio dydžio.
3.
Suverkite daržoves ant iešmelių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apiberkite prieskonių mišiniu keptoms daržovėms.
4.
Paruoškite bulves. Bulvytes gerai nuplaukite, odeles nušveiskite. Išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
5.
Virtas bulves nusausinkite, perpjaukite perpus. Suverkite ant medinių iešmelių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apiberkite prieskonių mišiniu bulvėms.
6.
Kepkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų apie 10-15 minučių, vis paversdami iešmelius, kol daržovės suminkštės ir gražiai apkeps.
7.
Kol daržovės kepa, paruoškite riešutų padažą. Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki visiškai tolygios tekstūros. Vandens galite įpilti šiek tiek mažiau ar daugiau pagal tai, kokio tirštumo padažą norite paruošti.
8.
Patiekite daržovių ir bulvių iešmelius su riešutų padažu.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital