Daržovių bokštleliai su mėsos maltinukais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Daržovių bokštleliai su mėsos maltinukais
Daržovių bokštleliai su mėsos maltinukais
Daržovių bokštleliai su mėsos maltinukais
Daržovių bokštleliai su mėsos maltinukais
Daržovių bokštleliai su mėsos maltinukais
Daržovių bokštleliai su mėsos maltinukais
Autorius apie receptą: Skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas - daug daržovių, tik šiek tiek mėsytės. Mėsą galite pasirinkti tokią, kokią mėgstate. Skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas - daug daržovių, tik šiek tiek mėsytės. Mėsą galite pasirinkti tokią, kokią mėgstate. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai baklažanų (vidutinio dydžio)
2 vienetai cukinijų (jaunų, neperaugusių)
12 vienetų vyšninių pomidorų
3 riekės mocarela sūrio (raikyto, nebūtina)
0.5 šaukšto saldžiosios paprikos miltelių
pagal poreikį druskos
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
Faršui:
500 gramų kiaulienos faršo (galima ir kitos mėsos)
1 vienetas morkų (didelės)
1 vienetas svogūnų (didelio)
3 šaukštai manų kruopų (nevirtų)
2 skiltelės česnako
0.5 šaukšto saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Morkas smulkiai sutarkuokite, apkepkite aliejuje ir ataušinkite.
2.
Svogūną smulkiai sutarkuokite arba supjaustykite.
3.
Į faršą išspauskite česnaką ir sumaišykite su svogūnu, manais, pakepintomis morkomis, druska, pipirais, paprikos milteliais. Viską gerai išmaišykite ir faršą gerai išmuškite - kelis kartus masę meskite iš aukštai į indą, kuriame ji buvo maišyta, kad išeitų visas oras. Palikite pastovėti.
4.
Sūrio riekes perpjaukite per pusę, o puseles dar per pusę.
5.
Baklažanus ir cukinijas supjaustykite 2,5 cm riekelėmis, apibarstykite gausiai druska, išmaišykite ir palikite 30 minučių pastovėti, kad baklažanai nebūtų kartūs ir iš cukinijų išsiskirtų skystis.
6.
Po to baklažanus ir cukinijas nuskalaukite šaltu vandeniu, nusausinkite, įpilkite aliejaus, suberkite paprikos miltelius ir viską išmaišykite.
7.
Faršą padalinkite į 12 gabaliukų. Iš kiekvieno gabalėlio drėgnais delnais suformuokite nedidelius apvalius kotletukus.
8.
Skardą išklokite kepimo popieriumi ir formuokite bokštelius - dėkite griežinėlį baklažano, kotletuką, riekelę mocarelos sūrio, cukinijos griežinėlį ir įsmeikite dantų krapštuką su pomidoru. Kepimo skardą uždenkite folija.
9.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Po to foliją nuimkite ir kepkite dar 15-20 min.
10.
Patiekite su salotų lapais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital