Dali sriuba

AUTORIUS:
Deimantė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Dali sriuba
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g mung dalo arba žalių skaldytų žirnių
1,9 l vandens
3 šaukšteliai druskos
2 lauro lapai
7,5 cm ilgio cinamono lazdelė, perlaužta pusiau
1 šaukštelis ciberžolės
1 šaukštas sviesto
275 g įvairių daržovių, nuplautų ir supjaustytų kubeliais
1 šaukštas ghi (Ghi )
0,5 šaukštelio kmynų
2 sugrūsti džiovinti ankštiniai pipirai
1 šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero
1 šaukštelis asafetidos
1 šaukštas šviežios kalendros, susmulkintos
2 citrinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dalą perrinkite ir nuplaukite. Suberkite į koštuvą, kad nuvarvėtų.
Sunkiame prikaistuvyje arba puode užvirkite vandenį su druska, lauro lapais ir cinamonu. Suberkite j jį dalą.
Kai vanduo antrą kartą užvirs, puodą pridenkite, liepsną sumažinkite iki vidutinės ir virkite maždaug 20 minučių, kol dalas suminkštės. Putas nugriebkite.
Įberkite ciberžolės ir įdėkite sviesto.
Sukrėskite supjaustytas daržoves, puodą vėl pridenkite ir toliau virkite ant tokio paties karštumo liepsnos, kol daržovės suminkštės, o dalas visiškai suvirs.
Palikite dalą lėtai virti, kol paruošite prieskonius.
Mažoje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus ghi ir suberkite kmynus bei grūstus ankštinius pipirus. Išmaišykite. Kai kmynai patamsės, suberkite tarkuotą imbierą bei asafetidą ir dar kelias sekundes pakepinkite. Keptuvę pavartykite ir nukelkite nuo ugnies. Visus prieskonius vienu kartu supilkite į dalą.
Tuojau pat uždenkite puodą ir 4-5 minutes palaukite, kol prieskoniai susigers į dalą.
Papuoškite smulkintais šviežiais žalumynais ir citrinos skiltele.
Patiekite pietums karštą su ryžiais, daržovėmis ir duona.
Dal tarkari turėtų būti skystos konsistencijos; jei jis per tirštas, įpilkite truputi karšto vandens.
Gaminama: 1 val.
AUTORIUS: Deimantė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Siga
2010-08-23 16:35
as tai negaliu priprasti prie tu visokiu indisku prieskoniu ATSAKYTI
Rūta
2010-08-23 15:17
tikriausiai reikia daug kantrybes norint paruosti ;) laukiam papasakojimu kaip sekesi gaminti ATSAKYTI
Simona
2010-08-23 14:33
kazka panasaus teko valgyti, labai idomus skonis :) ATSAKYTI
Giedrė
2010-08-20 18:21
gan sudetingas receptas, bet su mielu noru paeksperimentuosiu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital