Dalą perrinkite ir nuplaukite. Suberkite į koštuvą, kad nuvarvėtų.
Sunkiame prikaistuvyje arba puode užvirkite vandenį su druska, lauro lapais ir cinamonu. Suberkite j jį dalą.
Kai vanduo antrą kartą užvirs, puodą pridenkite, liepsną sumažinkite iki vidutinės ir virkite maždaug 20 minučių, kol dalas suminkštės. Putas nugriebkite.
Įberkite ciberžolės ir įdėkite sviesto.
Sukrėskite supjaustytas daržoves, puodą vėl pridenkite ir toliau virkite ant tokio paties karštumo liepsnos, kol daržovės suminkštės, o dalas visiškai suvirs.
Palikite dalą lėtai virti, kol paruošite prieskonius.
Mažoje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus ghi ir suberkite kmynus bei grūstus ankštinius pipirus. Išmaišykite. Kai kmynai patamsės, suberkite tarkuotą imbierą bei asafetidą ir dar kelias sekundes pakepinkite. Keptuvę pavartykite ir nukelkite nuo ugnies. Visus prieskonius vienu kartu supilkite į dalą.
Tuojau pat uždenkite puodą ir 4-5 minutes palaukite, kol prieskoniai susigers į dalą.
Papuoškite smulkintais šviežiais žalumynais ir citrinos skiltele.
Patiekite pietums karštą su ryžiais, daržovėmis ir duona.
Dal tarkari turėtų būti skystos konsistencijos; jei jis per tirštas, įpilkite truputi karšto vandens.
Gaminama: 1 val.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)