Cukinijų uogienė su apelsinu ir citrina

AUTORIUS:
Aurelija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Cukinijų uogienė su apelsinu ir citrina
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Patikėkite, niekas paragavęs neatspės, iš ko ši uogienė pagaminta. Aš jai gaminti paprastai naudoju kietesnes, jau peraugusias cukinijas (jas prieš tai nulupu ir išimu Patikėkite, niekas paragavęs neatspės, iš ko ši uogienė pagaminta. Aš jai gaminti paprastai naudoju kietesnes, jau peraugusias cukinijas (jas prieš tai nulupu ir išimu sėklas), bet galima gaminti ir iš jaunų cukinijų, tiesiog jos labiau suvirs suvirs. Jeigu gaminsite iš jaunesnių cukinijų, jų galima net nelupti. Beje, jeigu mėgstate eksperimentus, dar labai tinka į šią uogienę įberti žiupsnelį cinamono arba muskato, kardamono. Kartais šią uogienę verdu ir vien tik iš citrinų (tiesiog vietoje apelsino imu papildomą citriną), apelsino nededu. Skonis būna kiek kitoks, bet irgi be galo geras. (...daugiau) Aurelija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukinijų (gryno svorio)
500 gramų cukraus
1 vienetas apelsinų
1 vienetas citrinų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukiniją supjaustyti nedideliais daugmaž vieno centimetro dydžio kubeliais ir užpylus cukrumi palikti per naktį (galima ir kiek ilgiau, iki paros) pastovėti, jog cukinijos paleistų sultis ir cukrus ištirptų.
2.
Kitą dieną pasiruošti apelsiną ir citriną. Pirmiausia reikia nutarkuoti jų abiejų žieveles (būtinai tarkuokite tik be baltos dalies, nes ji suteikia kartumą). O tada apelsiną nulupti, išimti sėklytes ir supjaustyti nedideliais gabaliukais, o iš citrinos išspausti sultis.
3.
Per naktį pastovėjusią cukiniją (su visu atsiradusiu skysčiu), apelsino gabalėlius, citrinos sultis, vanilinį cukrų bei apelsino ir citrinos žieveles sudėti į puodą ir virti ant vidutinės ugnies tol, kol cukinijos taps skaidrios (tas man užtrunka apie valandą, gal čiut daugiau). Jeigu norite dar labiau džemiškos, smarkiau suviriusios uogienės, galite virti ir ilgiau.
4.
Dar karštą uogienę supilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti dangteliais. Stiklainius pastatyti dangteliais žemyn, apkloti šilta pūkine antklode ir palikti keletui valandų pastovėti, jog pamažu atvėstų.
AUTORIUS: Aurelija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Neringa
2019-03-26 08:44
Tokiu pačiu būdu verdu uogienę iš moliūgo. Super skani ATSAKYTI
Ernesta
2018-07-17 22:06
Verdu jau virs val bet kazko man netirsteja ATSAKYTI
Modesta
2018-08-03 09:27
Naudokite specialų Uogieniu cukrų, nereiks tiek ilgai virti (užteks apie 15-20 min) ir bus tiršta. Išbandyta ir jau N metų tik taip verdu. ATSAKYTI
Samanta
2018-08-11 19:07
O kiek dėti uogienių cukraus? Kaip suprantu jo mažiau reikėtų dėti ATSAKYTI
Laura
2018-08-12 11:16
Paskaitykite instrukcijas ant to cukraus pakelio, paprastai būna parašyta, kiek jo dėti kokiam kiekiui (arba vietoje kiek paprasto cukraus), nes jo būna skirtingų rūšių ir priklauso nuo gamintojo tikslus kiekis ATSAKYTI
Regina
2017-12-06 12:58
Labai skanu ATSAKYTI
Ieva
2017-08-24 19:42
Siandien ka tik isviriau. Ragavau, Mmm, labai skani bet labai saldi. Kita karta idesiu maziau cukraus. :) Aciu uz recepta. ATSAKYTI
Jura
2017-08-14 20:09
Iš žurnalo receptas. ATSAKYTI
Vida
2017-08-14 20:29
Jūra, šios uogienės variacijų daugybė ir žurnaluose, ir internete. Ji jau tapusi Lietuvos klasika, tad sunku sakyti, višta ar kiaušinis pirma :) Bet būtinai jos paragaukite, nes aš gaminu jau ne vienus metus ir labai pasiteisina ATSAKYTI
Kristina
2016-05-24 06:25
Ragavau labai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis