Pyragas su cukinijomis ir paprikomis

AUTORIUS:
Daiva Steponėnienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Pyragas su cukinijomis ir paprikomis
Pyragas su cukinijomis ir paprikomis
Pyragas su cukinijomis ir paprikomis
Autorius apie receptą: Sotus pyragas pietums, vakarienei ar užkandžiams be mėsos! Pyragas labai skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, todėl puikiai tiks pasiimti pietums į darbą, net jei neturi Sotus pyragas pietums, vakarienei ar užkandžiams be mėsos! Pyragas labai skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, todėl puikiai tiks pasiimti pietums į darbą, net jei neturi galimybės pasišildyti! (...daugiau) Daiva Steponėnienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
130 mililitrų vandens
50 mililitrų aliejaus
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio džiovintas rozmarinas
0.5 šaukštelio džiovintas čiobrelis
Įdarui:
200 gramų sūrio
150 gramų grietinėlės (arba grietinės)
2 vienetai cukinijų (jaunų)
2 vienetai svogūnų
1 vienetas raudonosios paprikos
2 vienetai kiaušinių (didesnių)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir prieskonius. Supikite aliejų, sumaišykite. Pilkite vandenį ir maišykite, kol viskas susijungs į vientisą masę.
2.
Ją išverskite ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite, kol nebelips prie rankų.
3.
Tešlą iškočiokite pagal formos dydį (mes naudojome 24 cm skersmens) ir pabadykite šakute. Tešla išklokite aliejumi pateptą (arba kepimo popieriumi išklotą) formą suformuodami dugną ir kraštus Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių iki lengvai paruduos.
4.
Įdarui svogūnus ir papriką supjauskite plonomis juostelėmis. Cukiniją supjaustykite labai plonais griežinėliais.
5.
Supjaustytus svogūnus ir papriką pakepinkite aliejuje 5-7 minutes.
6.
Atskirai apkepkite cukinijų riekeles, kol cukinija suminkštės. Būtinai nuvarvinkite išsiskyrusį vandenį, o tada sumaišykite su svogūnais ir paprika.
7.
Daržoves suberkite ant apkeptos tešlos.
8.
Dubenėlyje šakute lengvai išplakite kiaušinius. Įmaišykite grietinėlę ir tarkuotą sūrį, pagardinkite druska ir pipirais. Šį įdarą supilkite ant daržovių.
9.
Kepkite iki 190 laipsnių ikaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol viršus ims rusvėti.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Įdarui vietoje grietinėlės galite naudoti ir grietinę - bus ne mažiau skanu.
Sūris tinka pats įvairiausias, drąsiai naudokite bet kokių mėgiamų sūrių mišinį, pvz. galite maišyti ožkos sūrį su kietuoju sūriu ar mocarela.
Tešlos galite pasigaminti ir daugiau - laikykite ją šaldiklyje. Taip visada turėsite paruoštuką šiam pyragui.
AUTORIUS: Daiva Steponėnienė
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital