Cukinijų suktinukai su sūriu orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Cukinijų suktinukai su sūriu orkaitėje
Cukinijų suktinukai su sūriu orkaitėje
Cukinijų suktinukai su sūriu orkaitėje
Cukinijų suktinukai su sūriu orkaitėje
Cukinijų suktinukai su sūriu orkaitėje
Cukinijų suktinukai su sūriu orkaitėje
Cukinijų suktinukai su sūriu orkaitėje
Autorius apie receptą: Toks labai itališkas ir lengvas patiekalas lengvai vasaros vakarienei. Patiekalaui pagaminti dar reikia marinara padažo, kurio galima įsigyti prekybos centruose jau pagaminto arba Toks labai itališkas ir lengvas patiekalas lengvai vasaros vakarienei. Patiekalaui pagaminti dar reikia marinara padažo, kurio galima įsigyti prekybos centruose jau pagaminto arba pasigaminti pačiam. Aš gaminausi pati greituoju būdu naudodama savo sultyse koncervuotus pomidorus. Žinoma, galima ir reikia gaminti iš šviežių, gerai sunokusių pomidorų. Bet aš tokių neradau, todėl naudojau konservuotus ir rezultatas tikrai buvo labai vykęs. (...daugiau) Justina, Sugar to Dust
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai cukinijų (vidutinio dydžio)
375 gramai mocarela sūrio (tarkuoto, arba kitokio švelnaus skonio sūrio)
250 mililitrų rikotos sūrio (arba drėgnesnės varškės)
60 gramų parmezano sūrio (smulkiai tarkuoto)
1 vienetas kiaušinių
0.5 vieneto citrinų (tarkuotos žievelės + sulčių)
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
0.5 stiklinės vandens
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (extra virgin)
3 skiltelės česnako (smulkiai kapotų)
1 vienetas svogūnų (mažo, pjaustyto smulkiais kubeliais)
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio džiovinto raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Padažui iš skardinės pomidorus perpilkite į dubenį ir sumaigykite juos rankomis.
2.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintus česnakus bei svogūnus. Trumpai pakaitinkite, apie 30 sekundžių, tik neleiskite paruoduoti. Tuomet sudėkite pomidorus ir supilkite vandenį. Įberkite druskos ir raudonėlių. Pamaišykite. Kaitinkite padažą ant silpnos kaitros apie 15 min.
3.
Kepimo skardą išklokite popieriniu rankšluosčiu.
4.
Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite galus ir supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis. Tai patogiausia daryti mandoline pjaustykle arba labai aštriu peiliu. Iš viso reikės apie 30 cukinijos juostelių. Išdėliokite cukinijų juosteles ant popierinio rankšluosčio, apibarstykite druska ir palikite 15 min.
5.
Dubenyje sumaišykite ricotta sūrį su 2/3 tarkuoto mozzarella sūrio, tarkuotu Parmesan sūriu, kiaušiniu, tarkuota citrinos žievele ir smulkintu česnaku. Pagardinkite masę drsuka ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
6.
Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
7.
Į kepimo indą sudėkite marinara padažą ir tolygiai jį paskirstykite.
8.
Ant cukinijos juostelės užtepkite apie 1 v. š. įdaro ir susukite. Paruoštą suktinuką dėkite į indą su padažu. Taip paruoškite visus likusius cukinijų suktinukus ir sudėkite į indą su padažu. Ant paruoštų suktinukų užberkite likusį tarkuotą mazzorella sūrį.
9.
Paruoštus cukinijų suktinukus dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minutes. Mėgaukitės!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital