Cukinijų mišrainė žiemai su virtomis pupelėmis

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Cukinijų mišrainė žiemai su virtomis pupelėmis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani mišrainė žiemai, kurią galima naudoti ir kaip mišrainę, ir iš jos virti puikią sriubą. Ji skani net ir nededant pupelių. O jeigu obuolius naudosite rūgščius, Labai skani mišrainė žiemai, kurią galima naudoti ir kaip mišrainę, ir iš jos virti puikią sriubą. Ji skani net ir nededant pupelių. O jeigu obuolius naudosite rūgščius, galite mažinti acto kiekį arba jo net visai nedėti. Cukraus bei druskos kiekį irgi galite pareguliuoti pagal savo mėgimą, aš čia užrašiau mūsų šeimai patinkančias proporcijas. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
2 kilogramai cukinijų (arba baklažanų pjaustytų kubeliais)
1 kilogramas morkų
1 kilogramas svogūnų
1 kilogramas obuolių
1 kilogramas pupelių (virtų)
2 vienetai paprikos
200 gramų aliejaus
150 mililitrų acto
120 gramų cukraus
2 šaukštai druskos
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas sutarkuokite burokine tarka. Papriką ir svogūnus supjaustykite kubeliais. Svogūnus drauge su morkomis ir paprika pakepinkite aliejuje.
2.
Obuolius nulupkite ir sutarkuokite. Į puodą dėkite cukinijas, virtas pupeles, obuolius, kepintas morkas ir svogūnus, berkite cukrų, druską, mėgstamus prieskonius, supilkite actą ir apie 20 min. viską troškinkite ant nedidelės ugnies. Paragaukite, ar patinka skonis. Jeigu norisi saldžiau, rūgščiau ar sūriau, pridėkite pagal ssave.
3.
Karštą mišrainę krėskite į paruoštus iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarykite. Apverskite stiklainius dangteliais į apačią, šiltai apdenkite (kaldromis, sriukėmis ar pan.) ir palikite kelioms valandoms atvėsti.
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Lina
2020-09-25 16:51
O vietoj acto galima dėti obuolių sidro actas? ATSAKYTI
Rasa
2020-08-10 22:07
Dariau, skanu, bet man acto buvo kiek per daug. Manau užtektų ir 100 ml. ATSAKYTI
Velta
2019-08-15 10:31
O tinka antaniniai obuoliai? ATSAKYTI
Asta
2020-08-05 15:04
Aš dariau su antaniniais, skanu buvo ATSAKYTI
Daiva
2019-08-14 19:59
O cukiniją tarkuoti ar pjaustyti? ATSAKYTI
Greta
2019-08-15 13:46
Pjaustyti kubeliais :) ATSAKYTI
Regina
2019-08-07 22:43
Ar be paprikos galima? ATSAKYTI
Diana
2019-08-08 10:58
Tikrai galima, tiesiog praleiskite ją recepte. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital