Cukinijų mišrainė žiemai su ananasais - labai skani!

AUTORIUS:
Inesa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Cukinijų mišrainė žiemai su ananasais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani mišrainė. Puikiai tinka naudoti kaip saldžarūgštį padažą. Beje, pati skaniausia ši mišrainė būna ne ką tik išvirta, o kai bent mėnesį-du pastovi Labai skani mišrainė. Puikiai tinka naudoti kaip saldžarūgštį padažą. Beje, pati skaniausia ši mišrainė būna ne ką tik išvirta, o kai bent mėnesį-du pastovi stiklainiuose. Tada visi skoniai ypač gerai susijungia ir pirštus apsilaižysite! Pomidorų padažą šiai mištrainei aš paprastai naudoju kokybišką ir aštresnį, bet galite jį rinktis pagal savo skonį. (...daugiau) Inesa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramų cukinijų, gryno svorio
500 gramų morkų
500 gramų saldžiųjų paprikų
500 mililitrų konservuotų ananasų (kubeliais)
0,5 litro pomidorų padažo
150 mililitrų aliejaus
150 mililitrų acto
1.5 šaukšto druskos
100 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jeigu cukinijos jaunos, galite jų net nelupti, o jeigu žievelė storesnė, nulupkite. Cukinijas ir paprikas supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Daržoves sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi, druska ir aliejumi, suverskite konservuotus ananasus su visu skysčiu. Viską užvirinkite ir ant nedidelės ugnies pavirkite apie 20-30 minučių. Sudėkite pomidorų padažą, supilkite actą (jo kiekį galite koreguoti pagal savo skonį, tiesiog dėkite ir ragaukite) ir virkite dar apie 15-20 minučių. Karštą mišrainę supilstykite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite, apverskite ir palikite atvėsti. O tada neškite į rūsį.
AUTORIUS: Inesa
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
lina
2018-08-26 10:38
O galima is kart tokia valgyt ar butina laikyt? ATSAKYTI
Laura
2018-08-26 13:14
Žinoma, galima, bet stovėdama ji dar paskanėja, skoniai įsigeria, acto rūgštis susilpnėja. Jeigu darysite greitam vartojimui, tada galite mažinti acto ir cukraus bei druskos (tiesiog ragaukite ir dėkite tiek, kad skonis patiktų). ATSAKYTI
Rasa
2018-08-19 18:54
Sugadinau kruva darzoviu per ta acta... ATSAKYTI
Diana
2018-08-20 12:25
Pabandykite ilgiau pavirti, actas garuoja kaitinant. Arba įdėti daugiau cukraus - irgi subalansuoja vienas kitą. Nors šiaip man šio recepto proporcijos patinka, bet čia skonio reikalas. Actą į mišraines pilant geriau ne visą iškart pilti, o pamažu ir ragauti. Per žiemą stovint skonis irgi pasikeičia, actas į dažoves susigeria, skoniai pasiskirsto, tad nebūtinai sugadinote, galbūt dar žiemos reikia palaukti. ATSAKYTI
Virginija
2015-08-22 10:48
Man labai patiko, pasidarysiu ziemai dar viena porcija :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital