Cukinijų "apelsinai" žiemai

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Cukinijų "apelsinai" žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Anksčiau panašiai gamindavau cukinijų ananasus, bet įkvėpta Jolantos prieš porą metų pabandžiau ananasų sultis Anksčiau panašiai gamindavau cukinijų ananasus, bet įkvėpta Jolantos prieš porą metų pabandžiau ananasų sultis pakeisti į apelsinų ir gavosi tikrai be galo skanūs cukinijų apelsinai, kurie mūsų šeimai patiko net labiau negu ananasai, tada nuo šiol kasmet jų pagaminu. Per žiemą prie blynelių susivalgo be galo skaniai. Geriausia naudokite 100% apelsinų sultis, su jomis daug skaniau. Šiam receptui labiausiai tinka didelės, tokios jau peraugusios cukinijos, nes jos tvirtesnės, kietesnės už jaunas. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
5 litrai cukinijų (nuluptų, išskobtų ir supjaustytų kubeliais)
500 gramų cukraus
500 mililitrų apelsinų sulčių
1 šaukštas citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukinijų kubelius suberkite į didelį dubenį ir užpilkite cukrumi bei palikite parai pastovėti, jog išsiskirtų sultys. Nemaišykite, tiesiog lai ramiai stovi.
2.
Po paros cukinijas su visu išsiskyrusiu skysčiu verskite į puodą. Ten pat supilkite apelsinų sultis ir citrinos rūgštelę. Viską išmaišykite ir vis karts nuo karto pamaišydami pakaitinkite iki užvirimo.
3.
Kai užvirs, dar karštus cukinijų gabaliukus su visu sirupu supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverskite aukštyn kojomis, šiltai apklokite ir palikite visiškai atvėsti. Laikykite vėsiai.
AUTORIUS: Reda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Vilija
2018-08-11 22:20
Dariau - patiko. Pabandziau dar su ìvairiu vaisiu su morkom sultimis - gavosi kaip mandarinai :) ATSAKYTI
irena
2017-09-05 11:31
Ačiū! Skanu, bet cukinijos skanu ir su svarainiais. Gaminimas tas pats, tik svarainius, smulkiai supjaustytus reikia cukruje palaikyti kartu su cukinijomis. Sudėjus į sterilius stilainius pakaitinti iki 70-80 C, lieka vitaminai ir puikus skonis bei kvapas. ATSAKYTI
Vaida
2019-07-18 18:49
Kokios proporcijos? Kiek svarainiu? ATSAKYTI
Vida
2017-09-02 17:01
Darau ir as jau trecius metus tokius apelsinus is cukiniju, tikrai labai geras receptas. Dar vienais metais bandziau su svarainiu sultimis daryti, jos rugscios, tai net citrinu rugsteles neprireikia, irgi labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital