Cukinijos ir sūrio blyneliai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Cukinijų blynai
Cukinijų blynai
Cukinijų blynai
Autorius apie receptą: Kvapnūs, minkšti ir tinkantys su įvairiausiais padažais. Tokius blynelius galima patiekti ir vakarienei, ir pietums. Jeigu blynus supjaustysite gabalėliais, tuomet bus ir puikus Kvapnūs, minkšti ir tinkantys su įvairiausiais padažais. Tokius blynelius galima patiekti ir vakarienei, ir pietums. Jeigu blynus supjaustysite gabalėliais, tuomet bus ir puikus užkandis. Blynams pagaminti rinkitės kietesnį sūrį, tačiau vietoje sūrio galite naudoti ir varškę, tik varškė būtų geriausia sausesnė, kad nesuskystintų tešlos. Pagal nurodytą ingredientų kiekį iš viso iškepsite apie 12 blynelių, tad norintiems daugiau blynų, siūlau dvigubinti porciją. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų cukinijų (2 vnt. jaunų)
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės sūrio (tarkuoto Gouda, Edam ar pan., ar varškės)
5 šaukštai miltų
1/4 vieneto svogūnų (nedidelio)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukinijas sutarkuojame, sudedame į dubenį ir sumaišome su druska. Tada sudedame į sietelį, dedame ant didesnio dubenio ir leidžiame cukinijoms nusivarvėti (paliekame 15-ai minučių). Tada sutarkuotas cukinijas paspaudžiame, kad nuvarvėtų visas skystis.
2.
Atskirame dubenėlyje sumaišome miltus su kepimo milteliais.
3.
Svogūną nulupame ir smulkiai sutarkuojame.
4.
Kiaušinius išplakame atskirame dubenėlyje.
5.
Cukinijas sudedame į dubenį, sumaišome su sutarkuotu svogūnu. Tada įmaišome miltus. Galiausiai sudedame sūrį ir išplaktus kiaušinius. Masę gerai išmaišome ir pagardiname druska.
6.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Dedame po 1 valg. š. cukinijų masės ir kepame blynelius iš abiejų pusių, kol šie gražiai apkepa. Iškepusius dedame ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su mėgstamais padažais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital