Cukinijomis, sūriu ir kuskusu įdaryti pomidorai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Cukinijomis, sūriu ir kuskusu įdaryti pomidorai
Autorius apie receptą: Pomidorus kimštus su kuskusu ir mocarela su baziliko padažu aš ruošiu jau daugybę metų, kartais jį pagardindavau vištienos gabaliukais, o kartais ruošdavau tiesiog be nieko. Pomidorus kimštus su kuskusu ir mocarela su baziliko padažu aš ruošiu jau daugybę metų, kartais jį pagardindavau vištienos gabaliukais, o kartais ruošdavau tiesiog be nieko. Šią vasarą aš nusprendžiau į receptą įtraukti keptas cukinijas ir gruzdintus kedro riešutus. Ekperimentas tikrai pavyko – šitaip patobulintas receptas yra pats gardžiausias ir jau keletą kartų buvo labai pozityviai įvertintas. Lengvas ir vasariškas patiekalas pasotins kiekvieną vegetarą, o tiems, kas negali be mėsos, tiks kaip garnyras prie ant žarijų keptų kepsnių arba žuvies. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 vienetai pomidorų
200 gramų cukinijų
80 gramų kuskuso
1 gūželė mocarela sūrio
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
20 gramų kedro riešutų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
1 saujelė baziliko
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kuskusą sverkite stiklinėje, suberkite į dubenėlį, ta pačia stikline atseikėkite tokį patį tūrį verdančio vandens apliekite juo kruopas, pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite išbrinkti.
2.
Cukiniją supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus. Kepkite jame cukiniją, kol kubeliai lengvai paruduos. Leiskite atvėsti.
3.
Kitoje sausoje keptuvėje paskrudinkite kedro riešutus. Leiskite atvėsti.
4.
Orkaitę įkaitinkite 180 laipsnių. Išmirkusias kuskuso kruopas išpurenkite šakute, sumaišykite su keptomis cukinijomis, gruzdintais kedro riešutais ir dviem šaukštais alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska, pipirais. Mocarelos kamuoliuką išimkite iš įpakavimo, pirštais sutrupinkite ir įmaišykite į kuskusą.
5.
Nupjaukite pomidorų viršūnėlę su koteliu, atsargiai išskuopkite vidų, prikimškite paruošto mišinio, dėkite į gilesnį apkepo indą. Taip paruoškite visus pomidorus, apšlakstykite likusiais trim šaukštais aliejaus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
6.
Tuo tarpu baziliko lapelius suberkite į trintuvą, apliekite alyvuogių aliejumi, pagardinkite pipirais, druska ir gerai susmulkinkite. Padažas bus dar gardesnis, jei jį ruošite rankine, akmenine grūstuve. Serviruokite iškeptus pomidorus aplietus baziliko padažu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Jurgita
2017-07-31 16:45
Puikus patiekalas :) ačiū už idėją :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital