Cukijų, pomidorų ir salierų mišrainė žiemai - tobulai tinka prie mėsos

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Cukijų, pomidorų ir salierų mišrainė žiemai - tobulai tinka prie mėsos
Autorius apie receptą: Tiems, kas mėgsta salierus ir, žinoma, konservuoja. Šios salotos man skaniausios prie steiko. Kažkos tobulas derinys. Tiems, kas mėgsta salierus ir, žinoma, konservuoja. Šios salotos man skaniausios prie steiko. Kažkos tobulas derinys. Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukinijų (jau nuluptų ir be sėklų)
750 gramų pomidorų
200 gramų svogūnų
200 mililitrų aliejaus
3 vienetai salierų šaknų
3 vienetai raudonosios paprikos
60 mililitrų acto 9%
5 skiltelės česnako
0.5 vieneto aitriosios paprikos
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas maltos kalendros
4 vienetai gvazdikėlių
1 šaukštas penkių pipirų mišinio
3 vienetai lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausiai pasiruoškite daržoves. Supjaustykite jau nuluptą ir be sėklų cukiniją nedideliais kubeliais. Nulupkite salierus ir juos supjaustykite šiaudeliais. Kaip pjaustyti svogūną nėra svarbu: ar griežinėliais ar nedideliais kubeliais. Na, kaip jums norisi.
2.
Svogūną ir susmulkintą česnaką pakepkite ant įkaitinto aliejaus. Jei turite troškinimui skirtą storadugnį puodą, tai kepkite iš karto jame. Kol kepa svogūnai, šiaudeliais supjaustykite nuplautas paprikas (tik nepamirškite iš jų išimti sėklalizdžius). Karts nuo karto pamaišykite kepamus svogūnus. Kai svogūnai taps skaidrūs, sudėkite salierą, cukinijas ir paprikas. Jei norite dar įpjaustykite čili pipiro. Suberkite druską, cukrų ir įmeskite lauro lapus.
3.
Nulupkite pomidorus ir juos sutrinkite elektriniu trintuvu ar paprasčiausiai kaip nors susmulkinkite. Galite juos ir sumalti. Troškinkite, kol salieras ir kitos daržoves bus beveik minkštas. Tuomet supilkite trintus pomidorus, susmulkintas kalendras ir viską kas liko recepte. Dar pavirinkite apie 5 min. Išimkite ir išmeskite lauro lapus. Viską sudėkite į iškaitintus stiklainius. Užsukite steriliais dangteliais.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital