Creme brulee

AUTORIUS:
Arūnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Creme brulee
Autorius apie receptą: Greita, paprasta ir skanu. Greita, paprasta ir skanu. Arūnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
5 vienetai kiaušinių trynių
1 vienetas vanilės lazdelių
3 šaukštai cukraus
pagal poreikį rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Grietinėlę supilkite į puodą.
2.
Vanilės ankštį perpjaukite išilgai pusiau, peiliu išskobkite vidų. Sėklas suberkite į grietinėlę. Ankštį supjaustykite gabaliukais, taip pat suberkite į grietinėlę. Užvirinkite ir kaitinkite ant nedidelės ugnies 5 min.
3.
Kiaušinio trynius išsukite su cukrumi ir supilkite į užvirintą grietinėlę lengva srovele. Masę trumpai pakaitinkite ir nukoškite.
4.
Supilstykite į karščiui atsparias formeles, užpilant maždaug du trečdalius jų tūrio. Formeles sudėkite į skardą aukštais kraštais. Įpilkite į skardą vandens, kad maždaug iki puses apsemtų indelius.
5.
Kepkite 140 °C temperaturoje apie 30 min. Išimkite iš vandens, atvėsinkite ir labai gerai atšaldykite. Prieš patiekdami, kremo paviršių pabarstykite plonu sluoksniu ruduoju cukrumi ir apdeginkite virtuvės liepsnovaidžiu-degikliu. Ant viršaus turi susidaryti karamelinė plutelė. Skanaus!
AUTORIUS: Arūnė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Jonas
2019-05-01 11:40
Kokiu orkaitės režimu kepti? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital