Citrusinės nevirtų burokėlių salotos

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Citrusinės nevirtų burokėlių salotos
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Spalvingos ir neįtikėtinai lengvai pagaminamos salotos, kurios puikiai tinka ir Kūčioms. Pavyksta labai skanios, maistingos, suteikiančios energijos ir sotumo. Jose visi Spalvingos ir neįtikėtinai lengvai pagaminamos salotos, kurios puikiai tinka ir Kūčioms. Pavyksta labai skanios, maistingos, suteikiančios energijos ir sotumo. Jose visi ingredientai susijungią į be galo darnią skonių harmoniją. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai burokėlių (arba 2 didesnių, nevirtų)
1 vienetas apelsinų
0.5 vieneto citrinų (arba 1-2 žaliųjų citrinų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
1 sauja saulėgrąžų (arba moliūgų sėklų)
šiek tiek žalumynų (laiškinių česnakų ar petražolių ar svogūnų laiškų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Burokėlius sutarkuoti burokine tarka, sudėti į dubenį.
2.
Ten pat įtarkuoti apelsino ir citrinos žieveles (tik geltonas dalis), įspausti apelsinų ir citrinų sultis. Sulčių spauskite vis išmaišydami ir ragaudami, jog salotų skonis jums patiktų, nes vieniems patinka saldžiau, kitiems gali norėtis rūgščiau.
3.
Į dubenį su salotomis pilti alyvuogių aliejų, berti druską ir išmaišyti. Galite salotas tiekti iškart, arba laikyti šaldytuve sandariame indelyje 2-3 diena (pastovėjusios man jos dar skanesnės).
4.
Prieš patiekiant pabarstyti smulkintais žalumynais ir saulėgrąžų sėklomis.
Patarimai:
Vaisiams paruošti citriną ir apelsiną labai švariai nuplaukite, tuomet bent 30 minučių palaikykite šiltame sodos tirpale (1 litras vandens, 1 šaukštas maistinės sodos). Taip vaisių žievelės bus švaresnės. Arba rinkitės ekologiškus vaisius.
Variacijos. Jei norite įdomiau, dalį burokėlių galite keisti morkomis ar pastarnokais, įpjausyti smulkintų svogūnų ar porų ar kitų mėgiamų priedų.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital