Citrininis keksas su kriaušėmis

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Citrininis keksas su kriaušėmis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nuostabus rudeniškas keksas su kriaušėmis ir nuostabiu citrinų aromatu. Keksas iškepa drėgnas, sodrus, o darbo visai nedaug! Kai jį kepu su naminiu sviestu ir kiaušiniais, kekso Nuostabus rudeniškas keksas su kriaušėmis ir nuostabiu citrinų aromatu. Keksas iškepa drėgnas, sodrus, o darbo visai nedaug! Kai jį kepu su naminiu sviestu ir kiaušiniais, kekso spalva pavyksta išvis nuostabi. Bet skonis bus puikus ir su parduotuviniais produktais. (...daugiau) Simona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 vienetai kiaušinių (didelių, arba 3 mažų)
150 gramų cukraus
150 gramų sviesto (minkšto)
150 gramų miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 vienetas citrinų (reikės žievelės ir 0.5 citrinos sulčių)
2 vienetai kriaušių (vidutinio dydžio ar 1 didelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą gerai išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius, išplakdami po kiekvieno.
2.
Įmaišykite pusės citrinos sultis ir smulkiai tarkuotą visos citrinos žievelę.
3.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Miltų mišinį įmaišykite į tešlą.
4.
Kriaušes nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis arba kubeliais.
5.
Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą formą, ant viršaus dėkit kriaušes ir jas šaukštu įspauskite į tešlą. Galima kriaušes ir įmaišyti į tešlą iškart prieš pilant, bet taip jos kartais nusėda link dugno (ypač jeigu pjaustysite kubeliais, o ne riekelėmis).
6.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: Simona
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (4)
Aurelija
2019-01-31 14:10
Tobulai pavyko,kvapas kepant nuostabus ,tikiuos ir skonis toks pat,iškilo irgi labai gerai :),ačiū už receptą! ATSAKYTI
Livija
2018-08-26 13:08
Norejau auksto kekso, tai didinau kiekius trecdaliu ir kepiau truputi ilgiau, pavyko TOBULAS, aciu!! ATSAKYTI
Ipse
2018-02-17 18:50
Labai skanus, verta kepti ATSAKYTI
Ina
2016-05-18 19:42
Gavosi labai skanus keksas ir pavyko is pirmo karto! :)
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital