Citrinų ir aguonų pyragas (torto pagrindas)

AUTORIUS:
Viktorija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Citrinų ir aguonų pyragas (torto pagrindas)
Citrinų ir aguonų pyragas (torto pagrindas)
Citrinų ir aguonų pyragas (torto pagrindas)
Autorius apie receptą: Labai skanus ir nesunkiai paruošiamas. Naudojau 20 cm skersmens kepimo formą, tačiau galima kepti ir kekso formoje. Labai skanus ir nesunkiai paruošiamas. Naudojau 20 cm skersmens kepimo formą, tačiau galima kepti ir kekso formoje. Viktorija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių (kamabrio temperatūros, M arba L dydžio)
180 mililitrų pasukų (arba kefyro ar natūralaus jogurto)
170 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
140 gramų cukraus (arba pagal skonį)
50 mililitrų citrinų sulčių
3 šaukštai aguonų
2 šaukšteliai citrinos žievelės (nuo 1 didesnės citrinos)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 180 C temperatūros.
2.
Apvalios kepimo formos (naudojau 20 cm) dugną iškloti kepimo popieriumi.
3.
Į dubenį berti miltus, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę ir druską, išmaišyti, atidėti.
4.
Į kitą dubenį dėti minkštą kambario temperatūros sviestą, berti cukrų. Plakti mikseriu vidutiniu greičiu iki purumo (maždaug 4 min.).
5.
Į sviesto masę po vieną įmušti kiaušinius, išplakant po kiekvieno. Įmaišyti vanilės ekstraktą ir citrinos sultis, dar truputį paplakti.
6.
Suberti trečdalį miltų masės, išmaišyti šaukštu ar mentele (nebeplakti). Tuomet pilti pusę pasukų, išmaišyti.
7.
Suberti likusius miltus bei pasukas, išmaišyti. Berti aguonas, vėl išmaišyti.
8.
Tešlą sukrėsti į kepimo formą ir kepti 40-50 min, kol pyragas gražiai paruduos, o įkišus medinis pagaliuką į storiausią pyrago dalį, jis nebus aplipęs tešla (tiksli kepimo trukmė priklausys nuo konkrečios orkaitės).
AUTORIUS: Viktorija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital