Citrininis varškės tinginys

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Video LaMaistas.lt redakcijos
Citrininis varškės tinginys
Citrininis varškės tinginys
Citrininis varškės tinginys
Citrininis varškės tinginys
Citrininis varškės tinginys
Citrininis varškės tinginys
Autorius apie receptą: Visų puikiai pažįstamas varškės tinginys įdomiau - su malonia citrinų gaiva! Tinginys pavyksta tikrai citrininis ir gana gaivus, nėra pernlyg saldus, todėl patiks saikingiems Visų puikiai pažįstamas varškės tinginys įdomiau - su malonia citrinų gaiva! Tinginys pavyksta tikrai citrininis ir gana gaivus, nėra pernlyg saldus, todėl patiks saikingiems smaližiams. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
320 gramų sausainių (naudojome Gaidelio fruktozės skonio)
320 gramų varškės 9% (sausesnės)
200 gramų sviesto
150 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 vienetai citrinų (nedidelių arba 1 didesnės)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais.
2.
Varškę, kubeliais supjaustytą sviestą, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų dedame į dubenį. Tarkuojame žievelę nuo vienos citrinos (tik geltoną žievelės dalį, nes balta dalis apkartintų tinginį), įspaudžiame abiejų citrinų sultis.
3.
Rankiniu elektriniu trintuvu viską sutriname iki vientisos masės (kad neliktų varškės grūdelių). Paragaujame, ar pakanka saldumo. Jeigu mėgstate saldžiau, galite įberti šiek tiek cukraus.
4.
Varškės masę sumaišome su sausainiais ir sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojome kvadratinę 20x20 cm).
5.
Padedame į šaldytuvą nakčiai, kad varškės tinginys sustingtų ir skoniai susijungtų.
6.
Pjaustome gabalėliais ir skanaujame!
Patarimai:
Varškę šiam tinginiui rinkitės sausesnę, biresnę (parduodamą maišeliuose, o ne kvadratiniuose pakeliuose). Jeigu visgi gamintumėte su varške iš kvadratinių pakelių, kondensuoto pieno dėkite 100g ir, jeigu kremui trūktų saldumo, papildomai įdėkite šiek tiek cukraus.
RECEPTO DRAUGAS: Gaidelis
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
R
2020-03-29 10:04
Viską dariau pagal receptą. Bet šis tinginys visiškai nesustingo. Valgėme kaip tortą. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2020-03-30 09:26
Šis tinginys, kaip dauguma varškinio tipo, nėra labai tvirtas, o toks labiau pyragiškas, į minkštesnę pusę. Bet pagal receptą jis mums tikrai sustingsta. Gal naudojot ne sviestą, o tepamą riebalų mišinį? Nes pastarasis išlieka minkštas net pašaldytas ir su juo tikrai nereikėtų daryti tinginio, nes nestings. Ir taip pat reikėtų rinktis sausesnę varškę (parduodama maišeliuose, ne pakeliuose). Ir citrinos mūsų naudotos buvo nedidukės. Jeigu jūsų didesnės, drąsiai pakanka vienos. ATSAKYTI
Simona
2020-03-28 19:06
O kas tiktų vietoj kondensuoto pieno? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2020-03-30 17:29
Vietoje kondensuoto pieno galite dėti 100g grietinės ir papildomai kremą pasaldinti cukrumi (jo dėkite tiek, kad patiktų kremo skonis). ATSAKYTI
Jovita
2020-03-26 17:32
Niam niam, citrina tikrai labai tiko! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital