Citrininis rikotos pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Citrininis rikotos pyragas
Citrininis rikotos pyragas
Citrininis rikotos pyragas
Citrininis rikotos pyragas
Autorius apie receptą: Šis klasikinis rikotos pyragas ir skanus, ir labai paprastai pagaminamas. Tiesa, gerokai sumažinau cukraus kiekį, nes originaliame recepte naudojama 1 stiklinė cukraus, o aš Šis klasikinis rikotos pyragas ir skanus, ir labai paprastai pagaminamas. Tiesa, gerokai sumažinau cukraus kiekį, nes originaliame recepte naudojama 1 stiklinė cukraus, o aš dėjau tik pusę. Aušra, Skanauk su Aušra (...daugiau) Aušra, Skanauk su Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
350 gramų rikotos
3 vienetai kiaušinių (didelių)
180 gramų kvietinių miltų
110 gramų sviesto (ištirpinto)
80 gramų cukraus
2/3 stiklinės uogų
2 šaukšteliai citrinos žievelės (nuo vienos citrinos)
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos (naudojau jūros druską)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros. Ištepti sviestu 22 cm kepimo formą, jos dugną iškloti kepimo popieriumi.
2.
Vidutinio dydžio inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.
3.
Dideliame inde elektriniu plakikliu lengvai išplakti kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą.
4.
Suberti rikotą, smulkiai tarkuotą citrinos žievelę, įpilti citrinos sultis. Viską išplakti iki vientisos masės.
5.
Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Dar kartą perplakti.
6.
Per du kartus suberti miltus, mentele išmaišant po kiekvieno bėrimo, jog neliktų gumuliukų. Saują uogų atsidėti, o likusias atsargiai įmaišyti į tešlą.
7.
Tešlą sukrėsti į kepimo formą. Likusias uogas įdėti į tešlos paviršių.
8.
Kepti apie 45-50 minučių.
9.
Šį pyragą ypač skanu valgyti su ledais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis