Citrininis pyragas

AUTORIUS:
Ernesta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Citrininis pyragas
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio, burnoje tirpstantis, pavasariu kvepiantis pyragas. Nuostabaus skonio, burnoje tirpstantis, pavasariu kvepiantis pyragas. Ernesta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų sausainių
80 gramų sviesto
Įdarui:
500 gramų maskarponės sūrio
200 gramų grietinės, 30% riebumo
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas citrinų (žievelės)
30 gramų krakmolo
3 vanilės
Viršui:
1 vienetas apelsinų
1 vienetas citrinų
100 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius susmulkinti, suberti į dubenį.
2.
Sviestą ištirpinti ir supilti į dubenį su sausainiais, gerai išmaišyti.
3.
Torto formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti sausainių masę ir tolygiai paskirstyti, paspausti. Padėti į šaldytuvą 40 min, kad sustingtų.
4.
Įdarui į dubenį dėti sūrį, grietinę, berti cukrų, krakmolą, vanilės, įmušti kiaušinius, įtarkuoti citrinos žievelę ir atsargiai, lengvai išmaišyti, kol cukrus ištirps. Neplakti! Paruoštą masę supilti į torto formą ant sustingusio pagrindo.
5.
Kepti iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Patikrinti, ar pyragas iškepė - pajudinus torto formą kraštuose pyragas turi būti sutvirtėjęs, o vidurys judėti. Pyragui leisti atvėsti.
6.
Kai pyragas atvės, dėti į šaldytuvą, geriausia palaikyti per naktį.
7.
Viršui į puodą suberti cukrų, sudėti sviestą, trynius, įtarkuoti citrinų ir apelsino žieveles, perpjauti apelsiną ir citriną pusiau ir išspausti sultis. Išmaišyti ir maišant, kaitinti, kol pradės tirštėti ir kremas bus tirštokas. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
8.
Užpilti atvėsusi kremą ant sūrio pyrago. Pyragą trumpam palikti šaldytuve.
AUTORIUS: Ernesta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital