Citrininis morengų pyragas

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 227)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 227)
Citrininis morengų pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Kvietiniai miltai, 225 gramai
Sviestas, 100 gramų
Grietinė, 3 šaukšteliai
Druska, pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Citrininiam įdarui: 3 š. kukurūzų krakmolo; 50 g cukraus; 2 didelių citrinų sultys ir nutarkuota žievelė; 150 ml vandens; 2 didelių kiaušinių tryniai; 15 g sviesto; Morenginiam sluoksniui: 2 didelių kiaušinių baltymai; 80 g cukraus pudros. Į miltus sumaišytus su druska, įpjaustyti sviestą ir trinti tarp pirštų ar kapoti peiliu, kol neliks sausų miltų ir gausis trupiniai. Sudėti grietinę ir išminkyti (jeigu masė per kieta, dar įdėti truputį grietinės). Uždengus padėti pusvalandžiui ar valandai į šaldytuvą. Tešla iškloti formeles, jas uždengti apspaudžiant folija ir kelias minutes pakepti 200 laipsnių temperatūroje. Vėliau foliją nuėmus dar kepti kelias minutes, kol gražiai paruduos. Įdarui sumaišyti cukrų, citrinos žievelę ir kukurūzų krakmolą. Įpilti kelis šaukštus vandens ir išmaišyti. Likusį vandenį su citrinos sultimis užvirinti, uspilti krakmolo tirpalą ir maišant virti, kol sutirštės. Pavirti ant silpnos ugnies 3 minutes. Sudėti trynius, sviestą ir maišant dar minutę pavirti. Morengams išplakti baltymus kol suputos, tada po šaukštelį dėti cukraus pudrą. Plakti iki žvilgančios, standžios masės. Į tešlos krepšelius pilti citrininį įdarą, uždėti baltymų sluoksnį ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 7-12 minučių. Atvėsinus įdėti į šaldytuvą. Gavosi 3 pyragėliai (apie 8 cm skermens)
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (1)
Justina
2011-09-17 21:31
"Tešla iškloti formeles, jas uždengti apspaudžiant folija ir kelias minutes pakepti 200 laipsnių temperatūroje. Vėliau foliją nuėmus dar kepti kelias minutes, kol gražiai paruduos." - Sveiki, norėjau pasiteirauti dėl šios recepto vietos, nelabai suprantu, kaip ten su tomis formelėmis? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital