Citrininis maskarponinis tinginių Napoleonas iš sluoksniuotos tešlos

AUTORIUS:
Paulina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 77)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 77)
Citrininis tinginių Napoleonas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Panašu, kad atradau antrą savo mėgstamiausią tortą! Napoleonas visada buvo mano tobuliausias saldumynas, tik ne visada pakanka laiko jį pagaminti pagal originalų receptą. Panašu, kad atradau antrą savo mėgstamiausią tortą! Napoleonas visada buvo mano tobuliausias saldumynas, tik ne visada pakanka laiko jį pagaminti pagal originalų receptą. Anksčiau buvo tekę gaminti be galo skanų netikrą Napoleoną su sluoksniuota tešla ir kondensuoto pieno kremu, o šį kartą nusprendžiau paeksperimentuoti su kitokiu kremu, kuriam įkvėpė Sezoninės virtuvės tinklaraštis, tik dar į kremą įmaišiau maskarponės. Turiu pasakyti, kad tortas tikrai labai labai nusisekęs. Jo norisi dar ir dar :)
(...daugiau) Paulina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (6 lapelių)
400 gramų maskarponės sūrio
60 gramų sviesto
1 stiklinė cukraus
2 vienetai citrinų
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sluoksniuotos tešlos lakštus atitirpinau ir pakočiojau, kad būtų plonesni ir daugmaž dvigubai didesni.
2.
Kiekvieną tešlos lakštą tankiai subadžiau šakute, kad kepant neišsipūstų, dėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepiau iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol lengvai rustelėjo (man tas užtruko apie 10-12 min vienam lakštui). Į savo kepimo skardą vienu metu sutalpindavau po du lakštus, bet jūs žiūrėkite pagal savo skardos dydi, gali tekti kepti ir po vieną. Svarbu kepant lakštųs stebėti ir neperkepti, nes iškepa jie labai greitai. Iškepus palikti, kad atvėstų. Jeigu kepant lakštai labai iškyla ar susidaro didesnių pūslelių, tiesiog atvėsusius juos ranka lengvai spustelkite, kad pūslelės sutrūkinėtų. Atvusiusius lakštus sudėjau vieną ant kito ir kraštus apipjausčiau, kad visi būtų daugmaž vienodo stačiakampio dydžio. Trupinius pasilikau torto papuošimui.
3.
Kiaušinius išplakiau. Sviestą supjausčiau gabaliukais. Puode užviriaus vandenį ir į jį įstačiau mažesnį puodą. Į tą mažesnįjį supyliau iš abiejų citrinų išspaustas sultis, sudėjau nuo abiejų citrinų nutarkuotas žieveles (svarbu tarkuoti tik geltonąją žievelės dalį, nes balta duos kartumo), bėriau cukrų, vanilinį cukrų, supyliau plaktus kiaušinius ir sudėjau sviestą.
4.
Kremą šioje vandens vonelėje ant nedidelės temperatūros kaitinau nuolat maišydama, kol jis tapo daugmaž grietinės tirštumo (man tas truko apie 15 minučių). Tik virdami prižiūrėkite, kad kremas jokiu būdu neužvirtų. Nuėmiau nuo ugnies ir palikau kremą atvėsti iki kambario temperatūros. Kai kremas atvėso, dubenyje šaukštu išsukau kambario temperatūros maskarponę ir pamažu, po 1-2 šaukštus į ją įmaišiau citrininį kremą.
5.
Šiek tiek kremo atsidėjau torto šonams papuošti, o tada formavau tortą - dėjau vieną sluoksniuotos tešlos lakštą lygia pusele į apačią, jo viršų pertepiau kremu, tada dėjau kitą lakštą, ranka šiek tiek spustelėjau, kad viskas tvirčiau sukibtų. Taip pat dariau su kitais lakštais. Beje, jeigu kremas atrodytų kiek skystokas pertepti tortą, palaikykite jį truputį šaldytuve, jis labai greitai tvirtėja.
6.
Torto viršų ir šonus irgi aptepiau kremu bei apibarsčiau trupiniais. Tortą palikau per naktį šaldytuve. Šį tortą galima gaminti ir prieš dieną ar dvi dienas iki ragavimo, nes bent man - stovėdamas jis tik skanėja.
AUTORIUS: Paulina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Jurga
2019-08-06 14:24
As darau dar paprasčiau, o skonis panašus i Napaleono. 400-450ml grietinėlės išplaki, imaišai apie 200ml kondencuoto pieno ir iškepusią sluoksniuotą tešlą susloksniuoji. Greita ir be galo skanu. Valgoma po kelių val palikto šaldytuve. Ant viršaus pritrupinu sloksniuotos tešlos trupinių. ATSAKYTI
Same
2019-06-02 11:11
O kiaušinius reikia suplakti iki putų? ATSAKYTI
Diana
2019-06-02 18:38
Taip, geriau suplakite smarkiau, bus stabilesni ir mažesnė tikimybė, kad sutrauks. ATSAKYTI
2019-04-22 15:00
Nemanau, kad šis recepas skubantiems, jei lakštas kepa 10-12 min, o kur dar visa kita ATSAKYTI
Gintarė
2019-04-23 09:03
Tikrai greičiau nei naminius lakštus tortui daryti :) Man labai patiko! ATSAKYTI
Smaližė
2019-01-13 00:34
Labai skanu! Pagailėjau kremo pertepimams, likutį su mama susmaližiavom, dėl to tortas gavosi kiek sausesnis. Na, kitas kartas tikrai bus, tai bent žinosim, kad smaližiauti ko neturėtų likti ATSAKYTI
Diana
2018-11-03 23:41
Ar citrininiui kremui kiausiniai dedasi visi,ta prasme ir baltymai? ATSAKYTI
Evelina
2018-11-04 20:10
Taip, siam plikytam kremui dedasi ir tryniai, ir baltymai, t.y. visi kiausiniai :-) Labai labai skanus tortas! ATSAKYTI
Livija
2017-12-27 21:55
Labai skanu, tik as citrininio kremo dariau puse ir kas antra sluoksni pertepiau situ citrininu, o kas antra sluoksni - tradiciniu Napoleono kremu. Idealiai gardziai pavyko. ATSAKYTI
Danguolė
2017-08-06 18:29
Nu labai skanus, mano favoritas irgi nuo šiol bus :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital