Orkaitę įkaitinti iki 180-190°
24 cm skersmens kekso formą su skyle viduryje, ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais.
Nedideliame puodelyje pakaitinti pieną ir aguonas tol, kol pienas beveik užvirs. Nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kol atvės.
Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius.
Į kitą dubenį išsijoti miltus ir kepimo miltelius, įberti žiupsnelį druskos.
Sausą miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto plakinį. Supilti vanilę, citrinos žieveles ir citrinų sultis.
Viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į formą.
Kepti ~50-60 min., kol medinis pagaliukas ištrauktas iš pyrago bus švarus.
Iškepusį keksą iš formos išimti truputį atvėsintą. Palaikius jį sandariame inde per naktį, bus skanesnis, subrendęs.