Citrininis aguonų keksas

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Citrininis aguonų keksas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
120 g aguonų
250 g pieno
200 g sviesto (kambario temperatūros)
220 g cukraus
3 kiaušiniai
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 v.š. vanilės ekstrakto
1 citrinos žievelės
4 v.š. citrinos sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:

Orkaitę įkaitinti iki 180-190°C temperatūros.

24 cm skersmens kekso formą su skyle viduryje, ištepti sviestu ir pabarstyti džiuvėsėliais.
Nedideliame puodelyje pakaitinti pieną ir aguonas tol, kol pienas beveik užvirs. Nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kol atvės.
Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius.
Į kitą dubenį išsijoti miltus ir kepimo miltelius, įberti žiupsnelį druskos.
Sausą miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto plakinį. Supilti vanilę, citrinos žieveles ir citrinų sultis.
Viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į formą.
Kepti ~50-60 min., kol medinis pagaliukas ištrauktas iš pyrago bus švarus.

Iškepusį keksą iš formos išimti truputį atvėsintą. Palaikius jį sandariame inde per naktį, bus skanesnis, subrendęs.

AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Lina
2024-02-20 19:00
Labai per daug sviesto.pirmą keksą teko išmesti. Mažinau porciją iki 100gr ATSAKYTI
vilma
2014-12-15 17:50
Reikes isbandyti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital