Citrininė vištiena keptuvėje

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Citrininė vištiena keptuvėje
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Grietinėlės padažas su švelnia citrinos nata nuostabiai tinka vištienai. Tai puikiai subalansuoti skoniai, nuostabiai tinkantys tiek lėtesniems pietums ar vakarienei, tiek Grietinėlės padažas su švelnia citrinos nata nuostabiai tinka vištienai. Tai puikiai subalansuoti skoniai, nuostabiai tinkantys tiek lėtesniems pietums ar vakarienei, tiek švenčių stalui. Taip paruošta vištiena ne tik skani, bet ir žavingai atrodo, tikras restoranas namuose. O geriausia, kad iš paprastų ingredientų ir paruošiama labai nesudėtingai. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Vištienai:
500 gramų vištienos krūtinėlės (2-3 gabalėlių)
2 šaukštai kvietinių miltų
30 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
1 žiupsnis druskos
1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų
Padažui:
200 mililitrų vištienos sultinio (arba daržovių ar kito mėgiamo)
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
70 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
3 skiltelės česnako
3 šaukštai citrinų sulčių (arba pagal skonį)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas kaparėlių
1 šaukštelis citrinos žievelės (smulkiai tarkuotos)
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
1 šaukštas vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai pusiau, tokiu būdu pavyks padaryti 4 - 5 kepsnelius (tikslus kiekis priklausys nuo krūtinėlių dydžio)
2.
Kepsnelius iš abiejų pusių pabarstyti druska ir pipirais iš abiejų, įtrinti.
3.
Į platesnį dubenį ar lėkštę berti miltus, kietąjį sūrį ir išmaišyti. Kiekvieną kepsnelį apvolioti paruoštame mišinyje iš abiejų pusių.
4.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų su sviestu. Dėti vištienos kepsnelius ir kepti iki auksinės spalvos iš abiejų pusių. Tai užtruks apie apie 3 - 4 minutes, priklausomai nuo vištienos storio. Atidėti.
5.
Į tą pačią keptuvę įspausti česnaką. Maišant kepti apie minutę iki pasklis aromatas. Tuomet sumažinti kaitrą, supilti sultinį, grietinėlę. Suberti kietąjį sūrį, kaparėlius, įtarkuoti citrinos žievelę (tik geltoną dalį) ir maišant pakaitinti iki sūris ištirps.
6.
Į nedidelį indelį berti krakmolą, pilti vandenį ir išmaišyti. Paruoštą mišinį supilti į keptuvę ir kaitinti vis pamaišant iki padažas sutirštės.
7.
Supilti citrinos sultis, išmaišyti, sudėti kepsnelius ir pakaitinti dar apie minutę, kad sušiltų.
8.
Patiekiant galima papuošti citrinos griežinėliais.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital