Citrininė višta su daržovėmis orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Citrininė višta su daržovėmis orkaitėje
Citrininė višta su daržovėmis orkaitėje
Citrininė višta su daržovėmis orkaitėje
Citrininė višta su daržovėmis orkaitėje
Citrininė višta su daržovėmis orkaitėje
Autorius apie receptą: Vištiena iškepa sultinga bei minkšta. Kvepia gardžiai nuo česnako, citrinos ir šviežių žolelių. Vištą kepiau kekso kepimo formoje. Paprasčiau ir būti negali. Vištiena iškepa sultinga bei minkšta. Kvepia gardžiai nuo česnako, citrinos ir šviežių žolelių. Vištą kepiau kekso kepimo formoje. Paprasčiau ir būti negali. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 kilogramo vištos
500 gramų bulvių
2 vienetai morkų
2 vienetai citrinų
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį rozmarino (šviežių)
pagal skonį čiobrelių (šviežių)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Marinatui:
0.5 vieneto citrinų (reikės sulčių ir žievelės)
4 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas medaus
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
2 šaukšteliai džiovintų čiobrelių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Marinatui česnaką susmulkinti, sumaišyti su čiobreliais, druska, pipirais, medumi, garstyčiomis. Supilti alyvuogių aliejų, įspausti citrinų sultis ir įtarkuoti citrinos žievelę.
2.
Marinatu įtrinti vištą ir palikti marinuotis šaldytuve 3 valandoms ar netgi per naktį.
3.
Į kekso kepimo indą sudėti pjaustytą bulves, morkas, svogūnus, 2-3 česnako skilteles, įberti druskos, pipirų, įpilti alyvuogių aliejaus ir viską išmaišyti. Sudėti griežinėliais pjaustytą citriną, rozmarinų ir čiobrelių šakeles.
4.
Į vištos vidų įdėti pjaustytą citriną ir kelias česnako skilteles. Kekso formos skylę uždengti kepimo foliją ir ant jos užmauti vištą.
5.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (režimas: viršus-apačia) apie 1 valandą - 1 valandą 10 minučių, jei kepsite didesnę vištą, kepti reikės ilgiau. Iškepus vištai leiskite 10-15 minučių pastovėti, kad tolygiai pasiskirstytų sultys mėsos viduje.
Patarimai:
Jeigu višta didesnė, kepti ilgiau. Kepimo laikas priklauso nuo vištos svorio.
Jeigu kepant vištos viršus skrunda, pridenkite folija.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital