Citrininė duona

AUTORIUS:
Ilma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Citrininė duona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
1 a. š. kepimo miltelių
8 v. š. minkšto sviesto
0,8 stiklinės cukraus
1 v. š. medaus
2 kiaušiniai
1 v. š. tarkuotos citrinos žievelės
0,5 stiklinės nenugriebto pieno
0,5 a. š. druskos
0,5 a. š. malto kardamono
Glazūrai:
0,3 stiklinės citrinos sulčių
0,4 stiklinės cukraus
1 v. š. medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sutrinti sviestą iki purumo, sudėti cukrų, medų ir plakti, kol gausis kreminės tekstūros masė. Maišant po vieną įmušti kiaušinius, palengva supilti pieną, galiausiai sudėti citrinos žieveles ir gerai išmaišyti. Į gautą masę supilti su kepimo milteliais, druska bei kardamonu sumaišytus miltus. Gautą tešlą sudėti į riebalais apteptą kepimo forma ir kepti apie 1 val. 220 laipsnių temperatūroje. Kol kepa duona į puodą supilti glazūrai skirtus ingredientus ir kaitinti, kol ištirps cukrus. Iškepusią duoną aplieti pasigamintu glajumi ir palikti formoje, kol atvės. Atvėsusią duoną išimti iš kepimo formos ir mėgautis nuostabaus skonio duona. Skanaus.
AUTORIUS: Ilma
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital