Mielinis pyragas su cinamonu

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Mielinis pyragas su cinamonu
Mielinis pyragas su cinamonu
Mielinis pyragas su cinamonu
Mielinis pyragas su cinamonu
Autorius apie receptą: Kvapnus ir žinoma gardus! Kvapnus ir žinoma gardus! Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
600 gramų kvietinių miltų
220 mililitrų pieno
50 gramų sviesto (minkšto)
60 gramų cukraus
25 gramai šlapių mielių
3 gramai druskos
pagal skonį vanilinio cukraus
Įdarui:
40 gramų sviesto (minkšto)
pagal poreikį cukraus
pagal poreikį malto cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
šiek tiek rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šiek tiek pieno pašildome iki šiltumo.
2.
Sumaišome šviežias mieles su šlakeliu šilto pieno, žiupsneliu cukraus, šiek tiek pabarstome miltais. Kai mielės užputos, jos jau suaktyvintos.
3.
Sudedame sviestą, supilame likusį pieną, mieles, suberiame, cukrų, druską, vanilinį cukrų, miltus ir ilgai minkome tešlą. Miltų beriame tiek, kad gerai išminkyta tešla vos liptų prie rankų. Minkau tešlą maišykle. Uždengiame rankšluosčiu ir šiltoje vietoje leiskite jai mažiausiai valandą pakilti. Tešla turi padidėti 3 kartus.
4.
Įdarui cukrų ir cinamoną sumaišyti.
5.
Iškočioti iš tešlos stačiakampį. Aptepti paviršių minkštu sviestu. Apibarstyti cukraus, cinamono mišiniu ir vynioti vyniotinį, po to supjaustyti riekelėmis. Sudedame supjaustytus ritinėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą vienas šalia kito, formuodami pyragą. Vėl paliekame pyragą ilsėtis, kilti šiltai apie 30 min.
6.
Aptepimui lengvai išplakti kiaušinį.
7.
Prieš kepant, atsargiai aptepame pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstome ruduoju cukrumi.
8.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol švelniai paruduos, maždaug 30 min.
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital