Cinamono bandelių pyragas

AUTORIUS:
Karolina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Cinamono bandelių pyragas
Cinamono bandelių pyragas
Cinamono bandelių pyragas
Autorius apie receptą: Pyragas kurį galima laužyti lyg bandeles. Puikiai tinkantis Velykų stalui. Pyragas kurį galima laužyti lyg bandeles. Puikiai tinkantis Velykų stalui. Karolina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
pagal poreikį aliejaus (dubeniui ir kepimo formai patepti)
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų (naudojau EKSTRA a.r., apytikriai)
270 mililitrų pieno (kambario temperatūros)
140 gramų cukraus
110 gramų sviesto (minkšto)
1 vienetas kiaušinių
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
130 gramų cukraus
90 gramų sviesto (minkšto)
1.5 šaukštelio malto cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek pieno
Papuošimui:
šiek tiek kondensuoto pieno, saldinto (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai mediniu šaukštu gerai išsukti sviestą su cukrumi ir druska. Įmaišyti paplaktą kiaušinį, išmaišyti iki vientisos konsistencijos masės.
2.
Mieles ištirpinti kambario temperatūros piene su trupučiu cukraus. Palikti 10-15 minučių.
3.
Į sviesto masę įsijoti miltus ir supilti pieną su mielėmis. Viską išmaišyti ir minkyti tol, kol tešla pasidarys vientisa ir nelips prie rankų (minkant, galima įberti dar šiek tiek miltų). Minkyti apie 30 minučių. Tešlą įdėti į aliejumi pateptą dubenį kildinimui. Kildyti maždaug 1 valandą (kol tešla padvigubės).
4.
Įdarui cukrų sumaišyti su cinamonu.
5.
Iš pakilusios tešlos iškočioti maždaug 1.5 cm storio stačiakampį. Iškočiotą tešlos lakštą ištepti sviestu, apiberti cukraus ir cinamono mišiniu. Susukti tešlą į volelį ir pjaustyti 3.5 cm pločio gabalėliais.
6.
Kepimo formą patepti aliejumi ir bandeles sudėti, paliekant poros cm tarpus, nes tešla dar pakils. Palikti pakilti dar 15-20 min.
7.
Aptepimui išplakti kiaušinį su šiek tiek pieno. Prieš kepant, pyrago viršų patepti plakiniu.
8.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol pyrago viršus gražiai pagels. Iškepusio ir atvėsusio pyrago viršų galima apšlakstyti kondensuotu pienu.
AUTORIUS: Karolina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital